Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Vējonis nepiekrīt Lemberga izteikumiem par NATO un okupāciju

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) pilnībā nepiekrīt Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) izteikumiem par to, ka iespējamā NATO militārās klātbūtnes palielināšana Latvijā, ievedot šeit NATO spēkus, būtu uztverama kā okupācija.

Ministrs aģentūrai LETA teica, ka ikvienam Latvijā ir tiesības brīvi paust savu viedokli, tostarp arī Lembergam.

"Es pilnībā nepiekrītu Lemberga paustajam viedoklim un kategoriski norobežojos no tā. Nekādus komentārus par Lemberga pausto viedokli negrasos sniegt," uzsvēra ministrs.

Vējonis aģentūrai LETA norādīja, ka pievienošanās NATO ir bijis svarīgākais ārpolitiskais sasniegums atjaunotās Latvijas vēsturē, tā bijusi vispareizākā un tālredzīgākā izvēle Latvijas drošības un aizsardzības nodrošināšanā. "Latvija augstu vērtē savus NATO partnerus, mēs, tāpat kā līdz šim, turpināsim būt aktīva NATO dalībvalsts, kā arī turpināsim cieši sadarboties ar citām Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstīm, lai stiprinātu Latvijas drošību," norādīja Vējonis.

Kā ziņots, Lembergs vakar paziņoja, ka iespējamā NATO militārās klātbūtnes palielināšana Latvijā, ievedot NATO spēkus, būtu uztverama kā svešas valsts okupācija un pielīdzināma 1940.gadā notikušajai padomju karaspēka ievešanai Latvijā ar toreizējā valsts vadītāja Kārļa Ulmaņa piekrišanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē