Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Verze: Pensionāri balso par vizuālo tēlu

Pensionāri un pirmspensijas cilvēki vairs netic pie varas esošajiem, bet viņi arī ātri aizmirst politiķu pāri nodarījumus, turklāt veciem cilvēkiem izvēlē daudz ko nosaka politiķa vizuālais tēls, intervijā žurnālam Playboy saka pensionāru federācijas vadītāja Aina Verze.

Šādi viņa skaidro dīvaino situāciju, kad pensionāri, kas ir visvieglāk identificējamā, uzrunājamā un disciplinētākā vēlētāju grupa, paši ievēl tos, kam pēc tam nespēj uzticēties – īpaši jautājumos, kas saistīti ar pensijām.

Par nepieļaujamu viņa atzīst diskusiju par vecuma griestu noteikšanu balsstiesīgajiem. "Katrai partijai arī bez pensionāriem ir savas elektorāts. Taču pensionāri ir galvenie balsotāji, tas tiesa. Daudz kas ir atkarīgs arī no vecuma, aiz astoņdesmit gadiem tie kritēriji jau kļūst pilnīgi citi, tie ir stipri minimāli, daudzi balso tā, kā iesaka ģimenes locekļi. Bet tā, ka noteiktu vecuma cenzu… tam gan es nepiekrītu, par to runāt ir nepieļaujami," uzver Verze.

Viņa noliedz, ka grasītos kandidēt partijas Gods kalpot Rīgai sarakstā.  "Nē! Noteikti nē. Tas laiks ir pagājis. Turklāt es nemaz Rīgā neesmu deklarēta, esmu deklarēta Tukuma rajonā, un man nemaz nav juridisku tiesību Rīgā balotēties. Tā ka nekur es netaisos. Cits jautājums, ka es atbalstu reģionālās partijas un reģionālo partiju sistēmas izveidošanos. Pašreizējā daudzpartiju sistēma ir degradējusies un degradē sabiedrību. Attīstība ir reģionālās partijās, tāpēc atbalstu arī Rīgas partiju," saka uzņēmīgā kundze.

Verze arī  skaidro, ka  partijai nebija ietekme uz labklājības ministres Ilzes Viņķeles demisijas pieprasījumu, kas sekoja pēc viņas intervijas žurnālam Playboy, kurā ministre atzina, ka pensionāriem nav izpratnes par to, ka pensijās tiek maksāta nauda, ko valsts iegūst no pašreizējiem nodokļu maksātājiem un ka daļas tagadējo pensionāru darba mūža devums patiesībā ir bijis citas valsts labā.  "Mēs tikai apkopojām mūsu biedru vispārējo viedokli. Jūs pat iedomāties nevarat, kas te tajā dienā, kad tā intervija parādījās, notika. Mūs burtiski gāza apkārt, cilvēki bija sašutuši," par ministres demisijas pieprasīšanu saka pensionāru līdere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē