Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Vēstnieks: Valsts strādā pie Latvijas lauksaimniecības produktu eksporta nodrošināšanas uz ASV

Lauksaimniecības jomā Latvija aktīvi strādā pie tā, lai valsts lauksaimniecības produktiem tiktu sakārtota nepieciešamā dokumentācija, kas dod tiesības vairāku produktu, tostarp zivrūpniecības un piensaimniecības, eksportam uz ASV, intervijā aģentūrai LETA sacīja Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns.

Runājot par Latvijas uzņēmēju iespējām iekļūt ASV tirgū, vēstnieks norādīja, ka process ir sācies un kādā brīdī tas arī noslēgsies, taču pašlaik noteikt konkrētu laiku gan būtu visai grūti. "Godīgi sakot, tas nav vienkāršs darbs," atzina Razāns.

"Kā būtisks notikums jāmin arī pavasarī notikusī zemkopības ministra vizīte ASV, kuras laikā norisinājās sadarbības līguma noslēgšana starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Merilendas Universitātes Lauksaimniecības koledžu. Te runa ir par Latvijas studentu iespējām apgūt jaunas zināšanas ASV. Mūs tik daudz neinteresē, kā pareizi audzēt gurķus vai barot lopus," sacīja diplomāts, skaidrojot, ka Latviju interesē zināšanas par ASV lauksaimniecības tirgu, tā pieeju un specifiku, kas Latvijas uzņēmējiem ir mazāk zināma.

"Jaunieši šādā veidā, izmantojot arī pieejamo stipendiju bāzi, var atgriezties un jau ļoti labi darboties ASV tirgū," sacīja vēstnieks. "Redziet, ja visas šīs lietas saliek kopā, mēs iegūstam vienu ļoti labu instrumentu, kas kādā brīdī mums var sniegt praktisku atbalstu lauksaimniecības produktu eksportētājiem," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē