Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

VID: Abus gadījumus nav korekti salīdzināt

Lai gan A.Biedriņa motorlaivas pirkuma un Dz.Zaķa automašīnas iegādes darījumi izskatās identiski - transporta līdzeklis tiek nopirkts uz firmas vārda, bet to savām vajadzībām lieto privātpersona, tos nav korekti salīdzināt, uzskata Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Starp abiem gadījumiem ir vairākas būtiskas atšķirības, kas arī lielā mērā nosakot to, kāds katrā no gadījumiem ir likumiskais regulējums un piemērojamās iespējamās sankcijas, no rāda VID. Dz.Zaķa gadījumā ir runa par preču kustību Eiropas Savienībā, bet A.Biedriņa gadījumā - par preču importu no trešajām valstīm, konkrētajā gadījumā - no ASV.

Otra abu darījumu būtiskā atšķirība ir valstij nodarītā kaitējuma apmērs - kriminālatbildība iestājas gadījumos, ja nozieguma priekšmeta kopējā vērtība nodarījuma izdarīšanas brīdī nav bijusi mazāka par 50 Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu kopsummu jeb 10 000 latu. A.Biedriņa gadījumā tiek pārmesta izvairīšanas no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) par lielāku summu, bet Dz. Zaķa gadījumā 10 000 latu nav sasniegti.

Jau ziņots, ka prokuratūrā par izvairīšanos maksāt 11 543 latu PVN sākta kriminālvajāšana pret Latvijas bagātāko basketbolistu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas Warriors spēlētāju Andri Biedriņu. Nodoklis nav samaksāts par ASV nopirktas motorlaivas Malibu Wakesetter ievešanu Latvijā.

Savukārt Saeimas Vienotības frakcijas vadītājs, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Dzintars Zaķis (V) gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas Volvo XC60, nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē