Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vienotība: Eiro ir vēsturiska iespēja stiprināt Latvijas drošību un ietekmi

Eiro ieviešana 2014.gadā ir vēsturiska iespēja nostiprināt Latvijas ekonomisko drošību, politisko ietekmi un līdzvērtīgu piederību vienotai Eiropai, noslēdzoties diskusijai par eiro sniegtajām iespējām Latvijai Eiro 2014: Latvija var!, norāda Vienotības dome. 

Šodien pieņemtajā rezolūcijā Vienotība aicina visus Saeimas deputātus apzināties lēmuma vēsturisko nozīmi un atbalstīt Eiro ieviešanas likumu, kurš ir pēdējais solis Latvijas tiesiskās sistēmas sagatavošanā dalībai eiro.

Tāpat partija uzsver, ka veikt plašu skaidrojošu un informatīvu darbu ar sabiedrību, objektīvi atspoguļojot visus eiro ieviešanas aspektus ar mediju starpniecību ir valdības tiesības un pienākums.

Vienotība arī pauž gandarījumu par sociālo partneru un sabiedrisko organizāciju atbalstu eiro ieviešanai 2014.gadā un to līdzdalību ar eiro saistīto jautājumu skaidrošanā sabiedrībai. Partijas dome aicina arī ikvienu Vienotības biedru savā darbā un apkaimē skaidrot eiro ieviešanas pozitīvo nozīmi, apspriest objektīvos riskus un bažas, kliedēt mītus un aizspriedumus.

Vienotība ir pārliecināta, ka Eiropas Monetārā savienība ir pārvarējusi satricinājumus un tā tiks saglabāta, nostiprināta un attīstīta. „Eirozona joprojām piesaista lielākas investīcijas un rada visvairāk darbavietu. Eiro joprojām ir droša un uzticama pasaules valūta. Eirozonas valstis cita citu solidāri atbalsta. Eirozonā ir minimāla inflācija, un nevienā no piecām jaunajām eirozonas valstīm eiro ieviešanas dēļ nav noticis nozīmīgs cenu kāpums. Eiro ieviešana uz visiem laikiem novērš lata devalvācijas draudus,” uzsver Vienotība.

Iekļaušanās vienotās Eiropas virzošajā kodolā ir loģisks turpinājums Latvijas tautas centieniem atjaunot valstiskumu un nostiprināt valsts ekonomisko un ģeopolitisko drošību, kuru pirms 25 gadiem uzsāka Latvijas Tautas fronte un neatkarības kustība, pauž rezolūcijas autori. Šo izvēli Latvijas pilsoņi apstiprināja referendumā 2003.gadā un vairākās Saeimas vēlēšanās, balsojot par partijām, kuru mērķis ir Latvija ciešāka integrācija Eiropā un iekļaušanās eiro. Kopš 2004.gada eiro ieviešana ir ne tikai Latvijas starptautiski tiesisks pienākums, bet arī bijusi visu astoņu koalīcijas valdību politisks mērķis un krīzes pārvarēšanas stratēģija. Eiro ieviešanai 2014.gadā ir stingrs tiesisks, politisks un demokrātisks pamats, mūsu ekonomikas ceļš pasaulē, rezolūcijā norāda Vienotība.

Lats ir praktiski un simboliski ļāvis mums nostiprināt savu valsti un tās ekonomiku. Mēs esam tam emocionāli pieķērušies. Bet valūta ir līdzeklis cilvēku labklājības celšanai, un eiro ir spēcīgāks līdzeklis šī mērķa sasniegšanai. Tāpēc tagad mums kopā ar mūsu Eiropas kaimiņiem un sabiedrotajiem jāiet tālāk. Eiro ir ceļš uz panākumiem globālajā konkurencē, uzsver Vienotības dome.

17.janvārī, norisinājās partijas Vienotība organizēta diskusija par eiro sniegtajām iespējām Latvijas attīstībai un drošībai Eiro 2014: Latvija var!.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē