Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vjačeslavs Dombrovskis: Turpināšu aizstāvēt nozares intereses

"Šodien kopā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) esam vienojušies, ka atgriežamies pie mūsu sākotnējā pieprasījuma, kas bija iekļauts jauno politikas iniciatīvu pieprasījumā nākamajiem trim gadiem - gandrīz 10 miljoniem latu, kurus prasījām pedagogiem," pēc tikšanās ar LIZDA priekšsēdētāju un dalības arodbiedrības padomes sēdē saka izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

"Pedagogu motivācijai un atalgojuma sistēmas pilnveidošanai budžeta jauno politikas iniciatīvu ietvaros Izglītības un zinātnes ministrija nākamajam gadam bija pieprasījusi gandrīz 10 miljonus latu. Šos līdzekļus bija plānots novirzīt gan pedagogu pamata likmes paaugstināšanai, gan kvalitātes piemaksu palielinājumam. Diemžēl Finanšu ministrijas spiediena rezultātā mums bija jāsamazina šis pieprasījums, kas tika samazināts līdz 3 miljoniem latu. Taču arī šis ministrijas pieprasījums tika atstāts bez ievērības," norāda izglītības un zinātnes ministrs V.Dombrovskis.

"Rezultātā pedagogi ir vienīgie, kam jauno politikas iniciatīvu ietvaros nākamajiem trim gadiem nav piešķirts nekas. Finanšu ministrijas piedāvājumu piešķirt pedagogu algām nedaudz vairāk par 200 tūkstošiem latu nevar uzskatīt par nopietnu piedāvājumu, par kuru būtu vērts runāt," uzsver ministrs.

"Ceru, ka tuvākajā laikā būs iespējama kopīga tikšanās ar premjeru, Izglītības un zinātnes ministriju, Finanšu ministriju un LIZDA, lai turpinātu sarunu par finansējumu pedagogiem jauno politikas iniciatīvu ietvaros nākamajam, 2014.gadam un turpmākajiem diviem gadiem," norāda V.Dombrovskis.

Papildus LIZDA uzsver, ka pastāvēs arī uz sekojošām prasībām: zinātnes bāzes finansējuma paaugstināšana, akadēmiskā personāla zemāko mēneša darba algas likmju paaugstināšana, pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksa no valsts budžeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē