Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Zatlers: Latvijas karogam Svētā Gara tornī jābūt pastāvīgi

Bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers pateicas Valsts prezidenta kancelejai, ka atsaukusies Pasaules Brīvo latviešu apvienības un viņa personīgajai pārliecībai un aicinājumam pacelt Latvijas valsts karogu Rīgas pils Sv.Gara tornī, portālu Diena.lv informēja Reformu partijas pārtsāve Daiga Holma.

Neskatoties uz plānotajiem remontdarbiem, V. Zatlers aicina Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu un Valsts prezidenta kanceleju Latvijas valsts karogu atstāt Rīgas pils Sv. Gara tornī ne tikai 11. un 18.novembrī, bet uz pastāvīgu laiku.

Latvijas valsts svētku priekšvakarā V.Zatlers, uzrunājot sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, savas valsts patriotus, kā arī Latvijas labāko skolu pārstāvjus Draudzīgā aicinājuma noslēguma pasākumā, izteica aicinājumu vairāk uzmanības pievērst mūsu valsts simboliem un to nozīmībai. "Latvijas valsts karogs ir mūsu valsts simbols, tā nosargāšana, valsts ceremoniālo funkciju pildīšana ir viens no Valsts vadītāja pienākumiem," pauda V.Zatlers.

Tāpēc, lai nostiprinātu valsts karoga lomu sabiedrības un valsts dzīvē, kā arī lai precizētu tā lietošanas noteikumus, V.Zatlers rosinās grozījumus Latvijas valsts karoga likumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē