Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ziemele: Pašos latviešos ir jānostiprina Latvijas valsts griba un patriotisms

Pašos latviešos ir jānostiprina Latvijas valsts griba un patriotisms, uzskata Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) tiesnese, Rīgas Juridiskās augstskolas profesore Ineta Ziemele, komentējot pēdējā laika iniciatīvas saistībā par krievu valodas statusu Latvijā.

"Valstiskās gribas un pašcieņas jautājums ir mūsu sāpju bērns. Jo vājāka ir valsts nācijas valstiskā apziņa, jo vājāka ir valsts. Tāpēc jāsāk ar sevi – jānostiprina pašos latviešos Latvijas valsts griba un patriotisms. Kad tas būs izdarīts valsts nācijas līmenī, tad arī pārējās lietas sakārtosies. Man, protams, ir pārsteigums, ka par to jārunā 20 gadus pēc neatkarības atjaunošanas," komentē Ziemele.

Viņa uzskata, ka tam vajadzētu būt pastāvīgam procesam, kad dažādu jomu profesionāļi ar mediju starpniecību uzrunā sabiedrību, komentē sociālos procesus. Iespējams, ka ir pienācis tas mirklis, kad medijiem pašiem būtu jāmeklē spēcīgas, erudītas autoritātes, norāda Ziemele.

"Sākoties finansiālās neatkarības nostiprināšanas periodam, katram gribējās beidzot sakārtot to savu kaktiņu un zemes stūrīti, bet tika aizmirsts, ka jākopj arī tautas gars un dvēsele. Tas palika otrajā plānā. Referendums parādīja, ka tā nedrīkst, ka gan zinātnes, gan kultūras, gan mākslas un arī eksakto zinātņu personībām ir jādalās viedokļos, jāiesaistās diskusijā ar sabiedrību un sabiedrībā. Sabiedrības apziņa ir jākopj dažādos virzienos," uzsver eksperte.

Viņa gan atzīst, ka Latvijā ir problēma atrast īsto ekspertu, nereti esot pārsteigums, ieraugot, kurš tad kārtējo reizi uzaicināts kā eksperts sniegt komentārus. "Jāatzīst, ka mums joprojām ir problēmas izglītības sistēmā. Bet, neraugoties uz to, jāmēģina iet uz priekšu," saka Ziemele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē