Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uz tortes dalīšanu Daugavpilī

Saskaņai Saeimā nav daudz plašākā sabiedrībā pazīstamu politiķu. Andrejs Elksniņš ir viens no viņiem – pretrunīgi vērtēts, bet pamanīts. Lai gan arī par viņu ir maz zināms, Elksniņam Saskaņa uzticējusi nākamajā vasarā pārņemt varu Daugavpils domē

Saeimas deputāta Andreja Elksniņa acīs vēl grūti saskatīt degsmi jaunā izaicinājuma gaidās. Ir iespaids, ka Rīgu viņš gatavojas atstāt bez liela entuziasma un – ne uz ilgu laiku. Jautājums tikai, pēc cik gadiem viņš atgriezīsies – vai jau uz nākamajām Saeimas vēlēšanām 2018. gada rudenī, ja tomēr nekļūs par Daugavpils mēru, vai vēlāk. "Dzīve rādīs," komentē pats Elksniņš, kurš par partijas doto uzdevumu gatavs runāt tikai pēc kandidātu sarakstu iesniegšanas. "Dažkārt ir jādara nevis tas, ko tu gribi, bet kā ir pareizi. Kāpēc man nepacīnīties Daugavpilī?" viņš piebilst.

Saskaņas stratēģiskais mērķis ir pārņemt varu lielajās pilsētās, kas jau ir izdarīts Rīgā un Rēzeknē. Daugavpils ir Elksniņa bērnības un agrās jaunības pilsēta. Te joprojām dzīvo viņa vecāki un arī tagadējā draudzene. "Mēs viņu nesūtām. Viņš pieteicās. Tur ir Andreja dzimtās mājas. Mums tur nav izkopta pārstāvība un vajadzēja jaunu autoritāti Daugavpilī," apgalvo Saskaņas Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Elksniņš esot ļoti aktīvs, sportisks, gudrs un centīgs, un "tās ir īpašības, kas mani apmierina", vēl piebilst politiķis. Kad pavaicā, kas notiks, ja Elksniņš tomēr nekļūs par domes priekšsēdētāju, Saskaņas līderis atbild: "Viņam ir ambīcijas būt par pilsētas mēru un ir izredzes par tādu kļūt. Viņš ir spējīgs uzņemties atbildību un iet pret pārspēku. Kāda jēga te sēdēt opozīcijā?"

"Andrejs Elksniņš nekļūs par domes priekšsēdētāju," ir pārliecināts Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe (No sirds Latvijai), kurš atsaucas uz sabiedrības domas aptaujām, kas Saskaņai uzrādot samērā nelielu atbalstu. Aizvadītajos gados Elksniņš neko neesot darījis, lai panāktu atbalstu pilsētai. Kad pie varas esošās ir panākušas tai ievērojamu finansējumu, tad "viņi tagad grib ierasties uz tortes dalīšanu", komentē Dzalbe, būdams pārliecināts, ka Elksniņš tikai plāno "paņemt starpbrīdi" un ilgi te nepaliks. Ar tortes dalīšanu ir domāta Eiropas Savienības fondu finansēto lielo projektu īstenošana, jo tieši nākamajos gados notiks lielākie ieguldījumi pašvaldības infrastruktūrā.

Līdzīgi kā savā laikā Nilu Ušakovu Urbanovičs izveidoja par politisko līderi, arī Elksniņu var uzskatīt par viņa auklējumu. Urbanovičs atmin, ka uz frakciju atnākuši advokātu cunftes pārstāvji – nemierā ar Saskaņas pozīciju kādā jautājumā. "Kā tagad atceros, ar kādu degsmi Andrejs Elksniņš stāstīja, kāpēc mums pozīcija būtu jāmaina. Viņš tik dedzīgi runāja par lietām, kuras, viņā klausoties, man nekļuva skaidrākas, bet es sapratu, ka viņš neliksies mierā," stāsta Urbanovičs. Viņam Elksniņš esot kā dēls, tāpēc varot tā runāt.

Visu rakstu lasiet šīs nedēļas žurnālā SestDiena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pavasara konstruktors

Domājot par pavasari, neizbēgami nāk prātā kustība – asnu spraukšanās no zemes, pumpuru sprādzieni, augšana un tiekšanās pret gaismu. Un tāpēc šķiet, ka pavasarī arī mākslā tik ļoti iederas deja, it ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata