Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Sestdienas receptes: Apēd zaļo!

Šoreiz brokastīm vai launagam piknikam sātīga spinātu omlete tortiljā, savukārt pusdienās vai vakariņās – garda un savā ziņā ekskluzīva zupiņa. Jo lakšu sezona, kā zināms, ir diezgan īsa – jāēd, kamēr ir!

Lakšu biezzupa ar kartupeļiem un zaļajiem zirnīšiem

Aromātiskajiem lakšiem jeb meža lokiem, termiski apstrādājot, vairs nav tik spēcīgs aromāts kā svaigiem, bet galvenās garšas un smaržas notis tāpat paliek. Pateicoties kartupeļu piedevai, šī zupa sanāk maiga gan pēc garšas, gan struktūras

Pagatavošanas laiks: 25 minūšu

Sarežģītības pakāpe: nekā grūta

Daudzums: 3 porcijas 

Sastāvdaļas:

  • buntīte lakšu (100 g)
  • eļļa un sviests cepšanai
  • 1,5 tējk. koriandra sēklu
  • 3 nelieli kartupeļi
  • plāna citrona šķēlīte (vai mazliet svaigi spiestas sulas)
  • 2 saujas saldētu zaļo zirnīšu
  • sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana

1. Lakšus noskalo, nogriež netīros kātiņu galus, bet pārējos kātiņus sīki sagriež. Lapas sagriež rupjāk.

2. Katlā sakarsētā eļļas un sviesta maisījumā ber sakapātos lakšu kātus, maisot apcep, pēc brīža pievieno koriandra sēklas (daļu no tām saberž).

3. Vēl pēc brīža pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, lakšu lapas un citrona šķēlīti. Mazliet maisot apcep, tad pārlej ar karstu ūdeni tā, lai divu trīs pirkstu platumā tas nosedz kartupeļus (daudzums jāskatās pēc izjūtas, cik biezu gribēsies zupu).

4. Uzvāra, uz nelielas uguns zem vāka pēc tam vāra apmēram 10 minūšu, tad pievieno atlaidinātus zaļos zirnīšus, pavāra vēl piecas minūtes. Zupu sablendē, pēc garšas pieber sāli un piparus.


Sātīgā tortiljas omlete ar spinātiem un sieru

Ļoti labs brokastu ēdiens, ja pēc tam jādodas pārgājienā vai dārzā fiziski jāstrādā. Lai arī nav gaļas, šis ir sātīgi! Un arī ļoti garšīgi.

Pagatavošanas laiks: 10 minūšu

Sarežģītības pakāpe: vienkārši, ja prot smuki apmest omleti otrādi

Daudzums: 2 porcijas 

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • sāls, pipari,
  • svaigi rīvēts muskatrieksts pēc garšas
  • krietna sauja svaigu spinātu lapiņu
  • gabaliņš rīvēta siera (ap 30 g)
  • 1 lielā tortilja (lai atbilst pannas izmēram)
  • mazliet eļļas cepšanai

Gatavošana

1. Tortiljas izmēram atbilstošā pannā (uzticamā, kas nerauj klāt!) sakarsē mazliet eļļas. Bļodiņā sakuļ olas ar šķipsnu sāls, pipariem un rīvētu muskatriekstu, lej sakarsētā pannā.

2. Pēc brīža olas pārkaisa ar spinātu lapām un pa virsu sieru, tad visu pārklāj ar tortilju. Uz brīdi uzliek vāku.

3. Grūtākais moments – omlete ir jādabū pannā otrādi, lai apakšā būtu tortilja. Ja tas neizdodas parastā kārtā, var talkā ņemt lielu šķīvi vai pannas vāku, uz kura omleti var izlikt otrādi.

4. Kad omlete apgriezta, to pārloka uz pusēm un apcep no abām pusēm, lai tortilja smuki apbrūnē un siers iekšā izkūst. Tad griež gabalos un pasniedz siltu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Telefona lietotāju kļūmes

Vadot dienas kopā ar mobilo tālruni nu jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu, droši vien katrs lietotājs piedzīvojis vismaz kādu starpgadījumu. Bet, izrādās, visbiežāk cilvēkiem nācies pārdzīvot par zi...

Stūris Ģertrūdes viducī

Zivju lietošana uzturā pēdējā laikā kļūst arvien iecienītāka, un ne jau tāpēc, ka no vairāk nekā 35 tūkstošiem zivju sugu vairākas spēj savas dzīves laikā vairākas reizes mainīt dzimumu turp un atpaka...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata