Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Veselīgi garšīgais pavasaris

Ar "pirmajiem, svaigajiem, zaļajiem" šomēnes domāts viss, kas pavasarī gadu no gadu iepriecina: zaļie lociņi un mikrozaļumi, pirmie redīsi un sparģeļi, spināti un skābenes, pirmās ēdamās nezālītes un tā tālāk. Būs garšīgs un veselīgs aprīlis!

Zaļie sparģeļi ar tunča mērcīti

Šis ir restorāna cienīgi – piemērota uzkoda gan vēlajām brīvdienu brokastīm, gan saulainas brīvdienas baudīšanai uz terases pēcpusdienā. Noteikti iekļaujiet mērcē anšovus, tie piešķir īpašo noti!

SASTĀVDAĻAS

  • 2 buntes zaļo sparģeļu (kopā 500 g)
  • 2 mīksti vārītas olas 1 tējk. marinētu kaperu
  • šļuciņa olīveļļas
  • zaļie lociņi
  • Tunča mērcei
  • 1 kārba konservēta tunča savā sulā (130 g)
  • 3 sālītu anšovu filejas
  • 1 ēd. k. marinētu kaperu
  • 2 cieti vārītas olas
  • šļuka olīveļļas
  • 2 ēd. k. krēmsiera
  • mazliet svaigi spiestas citrona sulas
  • sāls, pipari pēc garšas

GATAVOŠANA

1. Sparģeļiem nogriež koksnainās kātu daļas un pašus novāra verdošā ūdenī piecas minūtes. Pēc tam uzreiz atvēsina ledusaukstā ūdenī.
2. Kamēr sparģeļi vārās, pagatavo mērcīti – tunci ar visu šķidrumu lej blendējamā traukā, pievieno anšovus, kaperus, cieti vārītās olas, šļuku olīveļļas un krēmsieru. Sablendē viendabīgā mērcē, pievieno citrona sulu pēc garšas, sāli un piparus.
3. Apvārītos sparģeļus kārto lēzenā traukā, pārlej ar mērcīti.
4. Dekorē ar mīksti vārītu olu pusītēm, marinētiem kaperiem, pārpilina šļuciņu labas olīveļļas un pārkaisa zaļos lociņus.


Sulīgi kraukšķīgie redīsu un kolrābju salāti

Ļoti garšīgi un vienkārši pagatavojami salātiņi, kas ēdami gan vieni paši, piekožot kādu maizīti vai vistas stilbiņu, gan kā svaiga piedeva tādām tradicionālām latviešu vērtībām kā vārīti kartupeļi un karbonāde

SASTĀVDAĻAS

  • 300 g kolrābja (viens tāds neliels)
  • 1 vidējs ābols mazliet svaigi spiestas citrona sulas
  • 200 g redīsu
  • 1 ēd. k. svaigu, sakapātu diļļu
  • 4 ēd. k. liesa skābā krējuma (man bija ar 12% tauku)
  • sāls, šķipsna cukura, baltie pipari pēc garšas

GATAVOŠANA

1. Kolrābi nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
2. Ābolu nemizo, tikai izņem serdes daļu un arī sarīvē uz rupjās rīves. Liek salātu bļodā pie rīvētajiem kolrābjiem un pārlaista ar citrona sulu. Samaisa.
3. Redīsus sagriež plānās pusripiņās, liek pie kolrābjiem un āboliem, pārber dilles, samaisa.
4. Pievieno skābo krējumu, sāli un cukuru (ja prasās, es liku vienu šķipsnu) un baltos piparus (šeit labāk piestāv nekā melnie) pēc garšas. Labu apetīti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Telefona lietotāju kļūmes

Vadot dienas kopā ar mobilo tālruni nu jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu, droši vien katrs lietotājs piedzīvojis vismaz kādu starpgadījumu. Bet, izrādās, visbiežāk cilvēkiem nācies pārdzīvot par zi...

Stūris Ģertrūdes viducī

Zivju lietošana uzturā pēdējā laikā kļūst arvien iecienītāka, un ne jau tāpēc, ka no vairāk nekā 35 tūkstošiem zivju sugu vairākas spēj savas dzīves laikā vairākas reizes mainīt dzimumu turp un atpaka...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata