Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mesi un Rapino tiek prognozētie Ballon d'Or lauri

Argentīnietis Lionels Mesi un amerikāniete Megana Rapino pirmdien kļuvuši par 2019.gada Ballon d'Or jeb Zelta bumbas balvas īpašniekiem.

Lielāka intriga bija vīriešu konkurencē, kur pirms gada pēc iekļūšanas Pasaules kausa finālā ar Horvātijas izlasi un uzvaras Čempionu līgā Madrides Real sastāvā uzvarēja Luka Modričs.

32 gadus vecajam Mesi tā ir pirmā Zelta bumba kopš 2015.gada un kopā - sestā, kas ļāvusi par vienu trofeju apsteigt savu mūžseno konkurentu portugāli Krištianu Ronaldu.

Mesi iepriekšējā sezonā ar 36 vārtiem kļuva par labāko vārtu guvēju Spānijas čempionātā, sekmējot Barcelona titula izcīnīšanu. Amerikas kauss ar Argentīnas izlasi gan viņam nepadevās tik labs, kā cerēts.

"Pirms desmit gadiem šeit pat Parīzē es izcīnīju savu pirmo Zelta bumbas balvu un atceros, kad kopā ar saviem trim brāļiem 22 gadu vecumā kāpu uz skatuves, tas bija neiedomājami," teica Mesi pēc balvas saņemšanas no pagājušā gada uzvarētāja Modriča rokām.

"Ceru, ka man vēl atlikuši daži gadi, lai izbaudītu futbolu. Apzinos savu vecumu, un tāpēc šādi mirkļi ir vēl jo baudāmāki, jo brīdis, kad beigšu sportot, tuvojas, un tas ir sarežģīti. Šobrīd viss ir labi, man vēl ir daži gadi, taču pašlaik liekas, ka laiks lido un viss notiek ļoti ātri."

Vēl potenciālo balvas īpašnieku vidū tika minēti arī vairāki Liverpool futbolisti, kuri pavasarī tika pie Čempionu līgas trofejas, ar nīderlandiešu aizsargu Virgilu van Deiku priekšgalā.

Kā jau prognozēts, sievietēm Zelta bumbu ieguva amerikāniete Megana Rapino. 34 gadus vecā spēlētāja bija ASV izlases motors Pasaules kausa iegūšanā Francijā šā gada jūlijā. Viņa pievienos šo balvu šogad jau izcīnītajam pasaules labākās futbolistes titulam, kā arī Pasaules kausa labākajai un rezultatīvākajai spēlētājai.  

Pirmā uzvarētāja pagājušogad norvēģiete Āda Hegerberga šogad nebija konkurentu lokā uz uzvaru, jo nespēlēja Norvēģijas izlases rindās Pasaules kausā.

"Tas ir bijis neticams gads," teica Rapino videovēstījumā, jo nevarēja ierasties saņemt balvu pati spēlēšanas dēļ. "Vēlos teikt milzīgu paldies savām komandasbiedrenēm, treneriem, ASV Futbola federācijai, visiem, kas mani atbalstīja un ļāva man kļūt par to, kas esmu laukumā."

Spēlētāja, kura maizi ikdienā pelna ASV klubā Reign, piebilda, ka "man tik ļoti žēl, ka nevaru būt tur."

Par labāko vārtsargu tika atzīts un pirmoreiz pasniegto Ļeva Jašina balvu saņēma "Liverpool" vārtsargs brazīlietis Alisons. Viņš bez Čempionu līgas trofejas kopā ar Brazīlijas valstsvienību uzvarēja arī Amerikas kausa izcīņā un ieguva septīto vietu kopējā Ballon d'Or vērtējumā.

Gada labākā jaunā futbolista balvu vecuma kategorijā U-21 - Raimona Kopā vārdā nosaukto trofeju - saņēma 20 gadus vecais nīderlandietis Matijss de Ligts, kurš apsteidza pagājušā gada balvas ieguvēju francūzi Kilianu Mbapē. De Ligts aizvadītajā sezonā kopā ar Amsterdamas Ajax iekļuva Čempionu līgas pusfinālā un starpsezonā par 85,5 miljoniem eiro pievienojās Turīnas Juventus.

"France Football" aptauja, kurā nosaka Eiropas labāko spēlētāju, notiek kopš 1956.gada. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi