Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Aicinām Latvijas skolotājus pieteikties Virtuālai klasei

Šodien, 11. septembrī, Microsoft Latvia sadarbībā ar AS Datorzinību centrs un portālu skolotajs.lv izsludina pieteikšanos skolotāju tālākizglītības kursam Virtuālā klase.

Virtuālā klase ir Microsoft izglītības programmas Partners in Learning ietvaros jau kopš 2011.gada organizēts bezmaksas tiešsaistes tālākizglītības kurss pedagogiem, kuri vēlas apgūt mūsdienīgas darba metodes un prasmīgu tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā.

„Tehnoloģijas mūsu dzīvē un skolā ir ienākušas salīdzinoši nesen, un šodien ir grūti iedomāties, kādas būs tās nākotnes profesijas, kuras pēc skolas beigšanas būs vajadzīgas un pieprasītas. Tomēr ir skaidrs, ka bez tehnoloģiju pratības skolēni neiztiks,” saka Microsoft Latvia Izglītības programmu vadītāja Anita Zorgenfreija. „Lai būtu zinoši skolēni, ir nepieciešami zinoši skolotāji, un pavisam cita pieeja mācību procesam – jēgpilna tehnoloģiju izmantošana klasē,” piebilst Anita Zorgenfreija.

Virtuālā klase ir veids, kā, izmantojot interneta un tehnoloģiju sniegtās iespējas, klātesošie var ne tikai mācīties, bet arī dalīties pieredzē un savā starpā diskutēt par aktuāliem jautājumiem. Šī apmācību programma tiek realizēta jau ceturto reizi un tās īstenošanu atbalsta Microsoft izglītības programma Partners in Learning, AS Datorzinību centrs un portāls skolotajs.lv. „Esmu gandarīta, ka skolotāju interese par šādu neierastu tālākizglītības formu ar katru gadu palielinās, – ja pirmajā Virtuālajā klasē apmācījām 200 aktīvus dalībniekus no visas Latvijas, tad pēdējā – jau 470,” atzīst Microsoft Latvia Izglītības programmu vadītāja.

Datorzinību centrs jau ceturto  gadu veidos Virtuālās klases lekcijas pedagogiem. Mūsu mērķis vienmēr ir bijis radīt saturiski pārdomātas, radošas un vizuāli saprotamas Virtuālās klases nodarbības. Mums ir svarīgi, lai pedagogi ne tikai apgūtu jaunākās tehnoloģijas, bet nodarbību laikā sadarbojas ar citiem pedagogiem un dalās savā pieredzē, - kā tehnoloģijas veiksmīgi integrēt mācību procesā, lai mācību process skolā būtu atbilstošs mūsdienu sabiedrības prasībām. Pēc katras nodarbības video ieraksts pedagogiem kalpo kā lielisks metodiskais materiāls, kas brīvi pieejams portālā www.skolotajs.lv Tālākizglītības sadaļā, kuru, pēc mūsu pieredzes, regulāri izmanto vairāk kā 3500 pedagogi, skatoties vienu un to pašu semināra ierakstu pat vairakkārt,” ir pārliecināta AS Datorzinību centrs izglītības produktu attīstības vadītāja Līga Matveja-Vlasova.

Virtuālās klases programmas īstenotājiem ir svarīgs pedagogu viedoklis, un priecē fakts, ka visas dalībnieku atsauksmes ir pozitīvas, kas rada pārliecību, ka šī apmācību programma noder pedagogu ikdienas darbā un organizatoriem iesāktais darbs ir jāturpina. „Esmu gandarīta, ka Microsoft Latvia kopā ar sadarbības partneriem palīdz skolotājiem saņemt noderīgu informāciju gan mācību procesa uzlabošanai, gan savu prasmju pilnveidei, neizejot no savas darba vietas un nepatērējot liekus laika un finanšu resursus. Pie tam, svarīgi atzīmēt, ka apmācības ir bez maksas, un tā dalībnieki, pēc veiksmīga kursa apgūšanas, saņem tālākizglītību apliecinošu dokumentu,” saka Līga Krūmiņa, Alūksnes novada vidusskolas direktores vietniece izglītības jomā. „Virtuālās klases semināros esmu apguvusi daudz vērtīgu prasmju, kuras tagad lietoju ikdienas darbā, veidojot stundu materiālus,” piebilst Līga Krūmiņa.

Lai piedalītos Virtuālās klases semināros, nepieciešams vien dators, interneta pieslēgums, austiņas un mikrofons. Vienas tiešsaistes nodarbības ilgums ir 120 minūtes un katras nodarbības beigās tiek uzdots mājasdarbs. Tie, kas nevar piedalīties klātienē, var izmantot semināra ierakstu un noskatīties to sev ērtākā laikā portālā www.skolotajs.lv.

Semināru norisi nodrošina Microsoft trešās paaudzes vienoto komunikāciju serveru programmatūra - Microsoft Lync 2010, kas ļauj cilvēkiem sadarboties arvien jaunos veidos, lai veicinātu darba produktivitāti.

Lai saņemtu sīkāku informāciju un uzaicinājumu uz Virtuālās klases nodarbību, reģistrējieties šeit.

Virtuālās klases aktualitātēm sekojiet līdzi portālā www.skolotajs.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko