Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atklāta starptautiskā izgudrojumu izstāde «MINOX 2013»

Piektdien, 4. oktobrī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) atklāta starptautiskā izgudrojumu izstāde «_MINOX_ 2013», kā arī notika biznesa kontaktu programma, kuras laikā 20 izgudrojumu autori tikās ar uzņēmējiem. Savukārt izstādes apmeklētājiem prezentēti vairāk nekā 60 augstskolu, institūtu, uzņēmumu, kā arī jauniešu izgudrojumu un dizainparaugu.

«Man ir liels prieks, ka šeit ir kupls skaits jauniešu ar ļoti labām idejām, un es novēlu jums veiksmīgi sadarboties ar zinātniekiem, uzņēmējiem un ražotājiem, lai novestu tās līdz gataviem augsti tehnoloģiskiem produktiem ieviešanai tirgū,» izstādes atklāšanā atzina RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis. Šodien plkst. 15 RTU galvenajā ēkā, Kaļķu ielā 1, 219. auditorijā, interesenti laipni aicināti uz dokumentālās filmas prezentāciju par izgudrotāju Miervaldi Rozenbergu, savukārt plkst. 17 būs iespēja skatīt filmu par miniatūro fotokameru «MINOX».

Sestdien, 5. oktobrī, plkst. 12 Latviešu Strēlnieku laukumā notiks Koka auto sacensību fināls, kura laikā tiek plānota Latvijas rekorda uzstādīšana. Plkst. 14 un 15 notiks apbalvošana attiecīgi jauniešiem un pieaugušajiem, kuru veikumu izvērtēs žūrija RTU Centrālā attīstības fonda direktora akadēmiķa Ivara Knēta vadībā.

Izstādes laikā atvērtas Kartona rotaļlietu un Robotikas darbnīcas, Koka laboratorija, kā arī būs iespēja piedalīties AS «Latvenergo» fizikas portāla «Fizmix», žurnālu «Ilustrētā Zinātne» un «Ilustrētā Junioriem» organizētajos eksperimentos.

Izgudrotāju diena Latvijā tiek atzīmēta 6. oktobrī. Šī diena Latvijas vēsturē ir ievērojama ar to, ka 1936. gada 6. oktobrī Latvijas izcilais izgudrotājs Valters Caps noslēdza līgumu ar Valsts elektronisko fabriku (VEF) par miniatūrās spiegu fotokameras «MINOX» komercializāciju.

Izgudrotāju dienas mērķis ir popularizēt radošu darbību Latvijas sabiedrībā, kā arī veicināt izgudrojumu komercializāciju un ieviešanu tautsaimniecībā. No 2010. gada Izgudrotāju dienu laikā tiek rīkotas izstādes, kurās izgudrotāji, zinātnieki un jaunieši demonstrē savus izgudrojumus, to idejas un dizainparaugus plašākai sabiedrībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko