Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ēriks Šmits: Android nekopē iPhone, jo bija pirmais

Bijušais Google CEO, tagadējais valdes priekšsēdētājs, Ēriks Šmits savas vizītes laikā Dienvidkorejā paziņojis, ka Android nekopē iPhone (iOS), jo ir parādījies pirmais.

Oktobrī aizgājušais Apple CEO Stīvs Džobss savam biogrāfam Valteram Izaksonam teica, ka iztērēs pēdējo peniju no Apple uzkrātajiem miljardiem, lai iznīcinātu Android, jo tas ir zagts produkts.

Google (Ērika Šmita personā) iesākumā Džobsa sacīto nekomentēja, sakot, ka "nevēlas komentēt to, kas rakstīts grāmatā pēc viņa nāves. Stīvs ir fantastisks cilvēks, kura man ļoti pietrūkst. Visu kopumā skatot, domāju, ka lielais vairums cilvēku piekritīs, ka Google ir liels inovators un vēlos uzsvērt, ka Android izstrāde sākās pirms iPhone izstrādes", teica Šmits.

Tas patiešām tā ir – Android tika dibināta 2003. gadā, un Google to iegādājās divus gadus vēlāk, kurpretim Apple pirmais iPhone tirgū nonāca tikai 2007.g., un, domājams, darbs pie tā sākās ap to pašu 2003. gadu. Īstais jautājums, protams, ir, vai Džobsa apgalvojums, ka Google brutāli nošpikoja/nozaga Apple vīziju par viedtelefonu laikā, kad Šmits bija Apple direktoru padomē, ir pamatots. Šmits atsaucas tikai uz gadskaitļiem, un no atbildes uz šo jautājumu izvairās.

Ja apskatāmies, kāds izskatījās Android telefona prototips (attēlu galerijā) pirms iPhone, un kāds, kad tas beidzot nonāca tirgū (HTC Dream), šādai izvairībai var saskatīt iemeslu, vai ne?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko