Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izglītības projekts “Start IT” aicinās skolēnus apgūt programmēšanu

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums „Accenture Latvijas filiāle”, RTU, biznesa izglītības biedrība „Junior Achievement – Young Enterprise Latvija”, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Latvijas Informātikas skolotāju asociācija un Web&Mobile risinājumu izstrādes kompānija ”MAKIT” uzsāks izglītības projektu „Start IT” vispārizglītojošajās skolās Latvijā.

Projekta mērķis ir veicināt informātikas priekšmeta popularitāti skolēnu vidū, kā arī palielināt to skolēnu skaitu, kas apgūst informātikas priekšmetu padziļināti. Projekta ietvaros tiks pasniegti fakultatīvie programmēšanas kursi Latvijas skolās, kā arī izveidota programmēšanas apmācību metodiskā programma internetā. Projektu finansē darba grupas dalībnieki.

„Pieprasījums pēc IT speciālistiem pieaug ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā. Latvijā uz 2 miljoniem iedzīvotāju ir ap 10’000 IT speciālistu, Somijā uz 5.4 miljoniem ir 100’000 IT speciālistu. Darba iespējas nozarē ir ļoti plašas, vidējais atalgojums Latvijā ir ap 500 Ls, bet IT industrijā ap 1500 Ls. IT sistēmu izstrādes vai uzturēšanas pakalpojuma piegāde no Austrumeiropas ir 2-3 reizes lētāka, nekā tāda paša pakalpojuma piegāde no Rietumeiropas. Manuprāt, visi šie skaitļi liecina par milzīgu potenciālu, kuru plaša sabiedrības daļa neapzinās un pilnībā neizmanto. Ir jāmotivē jauniešus saskatīt perspektīvas, ko šī nozare paver gan individuāli, gan valstij kopumā, tāpēc kopā ar sadarbības partneriem uzsākām šo izglītības projektu,” stāsta “Accenture Latvijas filiāles” vadītājs Maksims Jegorovs.

Projekta ietvaros izveidotie fakultatīvie programmēšanas kursi jaunajā mācību gadā tiks uzsākti vairākās vidusskolās Latvijā. Pašreiz norit sarunas par fakultatīvā kursa uzsākšanu Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Jūrmalas, Rēzeknes, Valmieras, Ogres novada, Jēkabpils, Tukuma un Pierīgas vidusskolās.

Sākot ar š.g. septembri, internetā izveidotajā portālā būs pieejama programmēšanas apmācību metodiskā programma. Tā ietvers video lekcijas, uzdevumus un testus un ļaus skolēniem apgūt programmēšanu arī pašmācību ceļā. Šī pieeja informātikas priekšmeta skolotājiem ļaus būtiski ietaupīt laiku, kas nepieciešams, lai sagatavotos mācību stundām. Projekta veidotāji aicina informātikas skolotājus izmantot izstrādāto programmēšanas metodisko programmu un ieviest fakultatīvā kursa pasniegšanu arī savās skolās.

Lai veicinātu projekta uzsākšanu Latvijas skolās, informātikas skolotāji aicināti apmeklēt konferenci, kas notiks š.g. 22.augustā - RTU telpās.

Projektam juridisko atbalstu sniedz zvērinātu advokātu birojs „Reihmanis&Partneri”, informatīvi atbalsta – „A/S Delfi”, „draugiem.lv”, „AS Diena”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko