Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kaspersky Lab – trīs jauni patenti Krievijā

Lai arī patentu karu galvenās kaujas notiek citās frontēs, radīto tehnoloģiju patentēšana ir svarīga jebkuram uzņēmumam – nebūsim naivi – arī kaitīgo programmatūru apkarotāju starpā valda nežēlīga konkurence, un jebkura tehnoloģiskā priekšrocība ir zelta vērtē. Kaspersky Lab nule saņēmis trīs jaunus patentus tehnoloģijām, kuras ļaus efektīvāk pasargāt mūsu datorus un privātumu virtulālajā pasaulē.

Lūdzu, preses relīze:

Kaspersky Lab saņem trīs jaunus patentus Krievijā

Kaspersky Lab informē, ka ir saņēmis trīs jaunus patentus tehnoloģijām, kas ļauj palielināt informācijas aizsardzības risinājumu efektivitāti un darbības ātrumu, samazinot aplami pozitīvu nostrāžu skaitu, uzlabot datu plūsmu apstrādi un salīdzināt datnes, pamatojoties uz funkciju šabloniem (paraugiem).

Jaunie patenti aizsargā tehnoloģijas, kas ir ieviestas dažādos uzņēmuma izstrādājumos. Piemēram, viena no tehnoloģijām apraksta antivīrusu sistēmas aplami pozitīvo nostrāžu skaita samazināšanas kārtību, izmantojot objektu novērtējuma sistēmu un kaitīgo objektu atklāšanas noteikumu korekcijas koeficientus.

Cita tehnoloģija apraksta sistēmu ātrai datu plūsmas analīzei, lai noteiktu kaitīgo objektu klātbūtni. Tā ļauj analizēt liela izmēra objektus, neizvirzot pārmērīgas atmiņas apjoma prasības. Piedāvātā risinājuma arhitektūra ietver datu plūsmas pārvaldības moduli, kas sadala sākotnējo datu plūsmu sastāvdaļās, piešķirot katrai no tām savu apstrādātāju.

Vēl viens saņemtais patents apraksta datņu salīdzināšanas tehnoloģiju, pamatojoties uz funkciju šabloniem. Lai izveidotu šablonu (paraugu), informācijas par programmatūras darbību vākšanas un strukturēšanas procesā tiek izmantotas gan statiskās, gan dinamiskās metodes. Tas ļauj iegūt pilnīgu un strukturētu visas programmatūras, nevis tikai tās kaitīgo funkciju aprakstu, tādējādi hakeru iemīļotais paņēmiens– vienkāršas datnes izmaiņas– nekādi neietekmē datnes aprakstu, un līdz ar to arī salīdzināšanas iznākumu.

«Kaspersky Lab eksperti nepārtraukti uzlabo tehnoloģijas, veidus un metodes cīņai ar kaitīgajām programmatūrām. Patentu iegūšana vēlreiz apstiprina mūsu speciālistu augsto kvalifikācijas līmeni,» komentē Kaspersky Lab Intelektuālā īpašuma pārvaldes vadītāja Nadežda Kaščenko. «Jauno, patentēto tehnoloģiju izmantošana mūsu pašreizējo risinājumu sastāvā nodrošina lietotājiem un klientiem vēl ērtāku darbu, uzlabojot drošības līmeni un samazinot slodzi uz sistēmu.»

Pēc trīs jauno patentu saņemšanas Krievijā kopumā patenti aizsargā 43 Kaspersky Lab tehnoloģijas. Vēl vairāk nekā trīs desmiti patentu pieteikumu pašlaik atrodas Krievijas Patentu birojā izskatīšanai. Kopumā ASV, Krievijā, Ķīnā un Eiropas Savienībā izskatīšanai iesniegti vairāk nekā simt patentu pieteikumi, kas apraksta Kaspersky Lab progresīvās tehnoloģijas informācijas drošības jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko