Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Noslēdzas NATO mācības "Cyber Coalition 2011"

Šonedēļ NATO dalībvalstīs notika praktiskās informācijas tehnoloģiju (IT) aizsardzības mācības „Cyber Coalition 2011”. Mācībās piedalījās pārstāvji no 20 valstīm - NATO dalībvalstīm un partnervalstīm, ieskaitot Austrāliju, Somiju, Īriju, Jaunzēlandi, Zviedriju.

Mācībās tika pārbaudīta NATO dalībvalstu spējas reaģēt uz informācijas IT drošības incidentiem, kā arī dalībvalstu spējas sadarboties savā starpā šādu incidentu risināšanā. Mācību scenāriji lika spēlētājiem risināt sarežģītas situācijas, kur IT drošības incidentu dēļ rodas sarežģījumi nozīmīgā sakaru infrastruktūrā, enerģētikas nozarē un informācijas aizsardzībā.

Latvijas dalībnieku komandā bija pārstāvji no Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas (CERT.LV), Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Aizsardzības ministrijas, Satiksmes ministrijas un VAS "Latvenergo". Spēlētāji piedalījās trijās no četrām mācību misijām, sekmīgi analizēja ļaundabīgā koda paraugus, novērsa apdraudējumus un diskutēja par to, kādi lēmumi būtu jāpieņem strīdīgajās situācijās.

CERT.LV darbojas kopš 2011.gada 1.februāra saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu un ir atbildīga par informācijas tehnoloģiju drošības veicināšanu Latvijā. CERT.LV tās uzdevumus izpilda Satiksmes ministrijas pakļautībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko