Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Samsung piedāvā UltraBook. Tāpat, kā visi citi

Šīgada CES lielā mērā notiek zem Ultrabook zīmes, un protams, ka Samsung nepaliek malā, prezentējot 5 sērijas modeļus.

Ar Ultrabook pēc Intel iniciatīvas tiek apzīmēti plāni, jaudīgi un kvalitatīvi klēpjdatori ar SSD tehnoloģijas cietajiem diskiem, īsi sakot – Apple MacBook Air konkurenti.

Patiesībā, rodas tikai viens jautājums – kāpēc visi šie ražotāji iepriekšējos gados mums pārdeva neglītus so-so kvalitātes datorus, bet tagad piepeši, par gandrīz to pašu cenu piedāvā glītus, ātrus un skaistus?

-Protams, ka viena no atbildēm ir pašu pircēju domāšanā – kāmēr tehniskā specifikācija, izdalīta ar cenu, bija kalna karalis, nebija iemesls censties un ieguldīt naudu dizainā un elegancē. Tā jau ir – kāpēc gan to darīt, ja pircējs ķeras pat uz nomaināmas krāsas ekrāna vāku?

Secinājums : konkurence ir laba lieta.

Lūk. preses relīze:

Samsung prezentē kompaktus Ultra sērijas klēpjdatorus ar SSD cietajiem diskiem Rīga, 2012. gada 10. janvāris – Starptautiskajā elektronikas izstādē CES 2012 Samsung Electronics ir prezentējis kompaktus un jaudīgus klēpjdatorus Samsung Notebook Series 5 ULTRA. Jaunie klēpjdatori ir aprīkoti ar spēcīgu Intel i5 procesoru un ātriem SSD tehnoloģijas cietajiem diskiem. Baltijā jaunā klēpjdatora modelis ar 13 collu ekrānu būs pieejams šī gada martā, un tā aptuvenā mazumtirdzniecības cena būs 560 lati. Samsung Series 5 ULTRA 13 collu klēpjdatoram ir HD LED SuperBright ekrāns ar 300 nitu spilgtumu un pretatspīduma pārklājumu, savukārt tā ātrdarbību nodrošina Intel Core i5-2467M procesors ar līdz pat 8GB paplašināmu operatīvo atmiņu un Diskeeper ExpressCache sistēma, kas ļauj ievērojami palielināt datora ātrdarbību, izmantojot tajā uzstādīto 16 GB iSSD disku. Līdz ar iSSD disku datorā tiek uzstādīts arī standarta 500GB ietilpības cietais disks (būs pieejama arī komplektācija ar 128 GB SSD vai 256 GB SSD disku). Ar Samsung Series 5 ULTRA klēpjdatoru darbu no pilnībā izslēgta stāvokļa var uzsākt vien 20 sekundēs, bet, lai „atmodinātu” to no miega režīma, ir nepieciešamas tikai 2 sekundes. Digitālajiem medijiem strauji attīstoties, pieaug arī ikdienā lietojamo failu apjoms, radot vajadzību pēc arvien lielākas ietilpības datu nesējiem. Pavisam nesen savu attīstību sāka datu glabāšanas pakalpojumi mākoņserveros, tomēr pagaidām lietotāji dod priekšroku savu datu glabāšanai cietajos diskos. Tieši tāpēc jaunie Series 5 ULTRA 14 collu klēpjdatori ir pieejami komplektācijā ar līdz pat 1TB ietilpības cietajiem diskiem. Jauno klēpjdatoru baterijas ar vienu uzlādes reizi spēj darboties līdz pat 6,4 stundām. Savukārt Samsung Battery Life Plus tehnoloģija nodrošina līdz pat piecām reizēm ilgāku baterijas mūžu nekā citu klēpjdatoru baterijas. Šī tehnoloģija nodrošina, lai pat pēc 1500 uzlādes cikliem, kas ir līdzvērtīgi 3 gadu ilgai datora lietošanai, baterija joprojām būtu saglabājusi vismaz 80 procentus no tās sākotnējās ietilpības. Series 5 ULTRA 13 collu klēpjdatora korpuss ir ļoti kompakts un viegls – tā biezums nepārsniedz 17,6 milimetrus, savukārt datora svars ir vien 1,38 kilogrami. Datora korpusā ir ietverti arī visi populārākie savienojumu standarti – viena pilnizmēra HDMI un viena USB 3.0 pieslēgvieta, divas USB 2.0 pieslēgvietas, 4-in-1 SD karšu lasītājs, kā arī Ethernet tīkla pieslēgvieta un tīmekļa kamera. Ultrabook ir ASV un citās valstīs Intel korporācijai piederoša, reģistrēta preču zīme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko