Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

“Tele2”: Latvijā pirmo reizi viedtelefonus pērk vairāk nekā parastos telefonus

Latvijā 2013. gads ir pirmais gads, kad viedtelefonu pārdošanas apjoms pārsniedz parasto mobilo telefonu pārdošanas apjomu – “Tele2” dati liecina, ka no katriem desmit nopirktajiem telefoniem seši ir viedtelefoni. Neskatoties uz šādu tendenci, parastajiem mobilajiem telefoniem tirgus perspektīvas būs arī turpmāk, jo būs iedzīvotāju grupas, kuras dos priekšroku tikai šādiem telefoniem, piemēram, vecāka gada gājuma cilvēki.

“Patlaban “Tele2” tīklā viedtelefonu lietotāju skaits ir sasniedzis jau 280 000 jeb 26% no klientu skaita – salīdzinājumam 2009. gadā “Tele2” tīklā viedtelefonu lietotāju skaits bija vien 10 000 jeb 1% no kopējā klienta skaita. Šāds pieaugums ir ievērojams un apliecina pēdējo gadu laikā notikušās pārmaiņas iedzīvotāju paradumos un mobilo sakaru nozarē kopumā. Arvien vairāk iedzīvotāju vēlas izmantot viedtelefonu plašās iespējas, īpaši mobilo internetu, savukārt “Tele2” nodrošina cenas ziņā pieejamus jaunākos viedtelefonus un tarifu plānus ar iekļautu datu pārraidi, kā arī ātrgaitas mobilo internetu 93% iedzīvotāju,” saka “Tele2” komercdirektors Jānis Spoģis.

Šī gada pirmo deviņu mēnešu laikā pieprasījums pēc viedtelefoniem “Tele2” klientu apkalpošanas centros ir palielinājies par 19%, salīdzinot ar to pašu periodu 2012. gadā. Pašlaik “Tele2” klientu apkalpošanas centros visā Latvijā pirktākie viedtelefonu modeļi ir: “Samsung Galaxy Trend”, “Samsung Galaxy S Plus” un “LG Optimus L7”. Savukārt pieprasītākie parastie telefonu modeļi ir: “Samsung E1200”, “Nokia Asha 206” un “Nokia 100”.

“Interesanti, ka pretēji tam, ka par pasaules viedtelefonu “smagsvara” titulu cīnās “Apple” un “Samsung”, Latvijā populārākais ir “Samsung”, kam seko “LG” un “Nokia”. Latvijā iedzīvotāji biežāk izvēlas tālruni nevis pēc ražotāja, bet operētājsistēmas, t.i., izvēli veic starp tiem tālruņiem, kuri ir aprīkoti ar konkrēto operētājsistēmu. Tālruņi ar “Android” sistēmu piedzīvo strauju popularitātes pieaugumu Latvijā, ar ko skaidrojama arī “Samsung” telefonu pieaugošā popularitāte,” piebilst J.Spoģis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko