Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas eiro projekta vadītāja būs Kalsone

D.Kalsone ir ieguvusi ekonomikas doktora zinātnisko grādu, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Latvijas Universitātē, tāpat arī maģistra grādu tiesību zinātnē ar specializāciju starptautiskajās un Eiropas tiesībās Rīgas Juridiskajā augstskolā.
Latvijas eiro projekta vadītājas amatā iecelta Dace Kalsone, Dienai pavēstīja Finanšu ministrijā. Darbu jaunajā amatā viņa uzsāks 12.martā.

No 1997.gada D.Kalsone ir pildījusi vecākās maksājumu un finanšu tirgus analītiķes pienākumus Latvijas Bankā, iegūstot nozīmīgu pieredzi arī bezskaidrās naudas eiro maksājumu projektā SEPA (single euro payments area), kas ir Eiro projekta sastāvdaļa Latvijā. Projekta ietvaros D.Kalsone ir sadarbojusies ar Latvijas bankām, uzņēmumiem, tirgotājiem, valsts pārvaldes iestādēm, patērētājiem, tehnoloģiju un sistēmu nodrošinātājiem un VAS Latvijas Pasts.

Savukārt laikā no 2005.-2006.gadam ieguvusi darba pieredzi maksājumu sistēmas ekspertes amatā Eiropas Centrālajā bankā.

Finanšu ministrijas valsts sekretāres Sanitas Bajāres vadītā pretendentu vērtēšanas komisija D.Kalsoni izraudzījās publiskā konkursa kārtībā no trīspadsmit pretendentiem. Atlases konkurss noritēja trīs kārtās.

Eiro projekta vadītāja pienākumos ietilps izstrādāt stratēģiju un rīcības plānu eiro ieviešanai, koordinēt eiro ieviešanas procesā iesaistīto darba grupu savstarpējo sadarbību, kā arī sagatavot pasākumu īstenošanai  nepieciešamo finanšu plānu. Tāpat arī pārstāvēt Latvijas intereses un informēt par Eiro ieviešanas projekta gaitu Eiropas Komisiju un tās institūcijas, veikt citu dalībvalstu eiro ieviešanas pieredzes detalizētu izpēti, regulāri nodrošināt sabiedrības informēšanu par eiro ieviešanas jautājumiem un citi pienākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses