Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Strašuna: Emigrācija un darbaspēka trūkums izraisīs algu kāpumu

"No jaunajiem datiem redzams, ka algu kāpums šogad nemaz nebija tik straujš, kā tas izskatījās ceturksni iepriekš. Pārskatītie dati liek arī secināt, ka šī gada augustā izteiktā prognoze par vidējās neto algas kāpumu šogad par 5,5% ir pārāk optimistiska un, visticamāk, to nāksies mainīt atpakaļ uz 2011. gada sākumā prognozētājiem 4,5%," norāda Swedbank vecākā ekonomiste Lija Strašuna.

Viņa secina, ka no iedzīvotāju viedokļa strādājošo pirktspēja joprojām neuzlabojas - šī gada 3. ceturksnī reālā neto alga, proti, alga pēc nodokļiem un inflācijas, bija par 0,1% mazāka nekā gadu iepriekš.

"Sagaidāms, ka vidējā neto alga nākamgad varētu augt līdzšinējos tempos, vai pat nedaudz lēnāk. Tajā pat laikā, patēriņa cenu kāpumam būtiski bremzējoties, iedzīvotāju pirktspēja tomēr uzlabosies. Lielas emigrācijas plūsmas, kā arī uzņēmumu paustais kvalitatīva un atbilstoša darbaspēka trūkums var izraisīt straujāku algu kāpumu."

Top komentāri

222
2
Latvijā netrūkst speciālistu, drīzak gan speciālistu, kas negrib dzīvot kā nabagi. Paskatieties ārezemju sludinājumus - prasības 3 reiz zemākas, atalgojums 10 reiz lielāks. Problēma ir tipiskajā latviešu uzņēmējdarbības domāšanā - uzņēmuma īpašniekam 3 limuzīni, divas mājas, bet darbinbieks pat atsevišķu dzīvesvietu atļauites nevar..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses