Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Swedbank Latvijā pērn nopelnījusi 80,4 miljonus latu

Swedbank Latvijā pērn strādājusi ar 80,4 miljonu latu lielu peļņu, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, Diena uzzināja bankā. 

Swedbank Latvijā kopējais pagājušā gada rezultāts, ieskaitot apdrošināšanas biznesu, ir peļņa 80,4 miljonu latu apmērā, salīdzinot ar 45 miljonu latu zaudējumiem 2010.gadā. Rezultāts saistīts arī ar daļas no iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošanu. Operacionālā peļņa pirms uzkrājumu veikšanas 2011.gadā ir 70,9 miljoni latu, norādīja banka.

"Aizvadītajā gadā būtiski pilnveidojām klientu apkalpošanas modeli un stiprinājām bankas darba rādītājus. To darīja arī mūsu klienti, ko rāda stabils depozītu pieaugums, jaunās kreditēšanas palielinājums, kredītportfeļa kvalitātes uzlabošanās. Mūsu mērķis ir sniegt izcilu servisu un precīzus risinājumus vajadzībām, lai klientiem ir vērtīgi izvēlēties tieši Swedbank par savu pamata banku. Klientu skaits, kam esam pamata banka, būtiski pieauga, un klienti augsti novērtē pērn ieviestās regulārās finanšu konsultācijas. Šie faktori apliecina, ka mūsu izvēlētais ilgtermiņa attiecību bankas modelis ir īstais ceļš turpmākai attīstībai," norāda Swedbank valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis.

Depozītu apjoms 2011.gadā palielinājās par 1%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Klientu depozītu apjoms uz 2011.gada beigām bija 1,487 miljardi latu.

Swedbank jaunā finansējuma apjoms pērn bija 276 miljoni latu, no kuriem 229 miljoni piešķirti uzņēmumiem. Kopējais neto kredītportfelis pērn samazinājās par 12%, salīdzinot ar 2010.gada beigām, pamatā saistībā ar portfeļa amortizāciju un mazāku pieprasījumu pēc kredītiem nekā pirmskrīzes gados. Swedbank neto kredītportfeļa apjoms uz 2011.gada beigām bija 2,546 miljardi latu.

Kredītu un depozītu proporcija turpinājusi uzlaboties, samazinoties līdz 171% (2010.gada beigās tā bija 196%). Klientu depozītu apjoms Swedbank pērn palielinājās, neskatoties uz pērn decembrī Latvijā izplatītajām nepatiesajām baumām par Zviedrijas bankām.

Pērn banka atbrīvoja 25,9 miljonus latu no veiktajiem uzkrājumiem nedrošajiem kredītiem (2010.gadā veikti uzkrājumi 123,4 miljonu latu apmērā), pārsvarā korporatīvo kredītu portfelī. 

Problemātisko kredītu bruto apjoms samazinājies gada garumā un uz gada beigām saruka līdz 605 miljoniem latu (salīdzinājumā ar 890 miljoniem latu 2010.gada 31.decembrī). Sagaidāms, ka šī tendence turpināsies, norāda banka.

Ieņēmumi 2011. gada laikā samazinājās par 2,0%, bet izdevumi samazinājās par 1,5%. Izdevumu/ienākumu koeficients 2011.gadā bija 45,8%.

2011.gada laikā par 45 tūkstošiem pieaudzis klientu skaits, kuri izvēlējušies Swedbank kā savu pamata banku. Arī 2012.gadā Swedbank uzmanības centrā būs biznesa modeļa stiprināšana, kas balstīta uz klientu vajadzībām, vienlaikus rūpējoties par izmaksu efektivitāti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses