Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

VID 60 nodokļu kontrolētājus cer atrast līdz augustam

Valsts ieņēmumu dienests (VID) cer līdz augustam atrast piemērotākos pretendentus vairāk nekā 60 vakantajām ierēdņu amata vietām Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvaldē, uz kurām iepriekš bija pieteikušies 400 pretendenti, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Uz otro kārtu no 400 pretendentiem tika 230 pretendenti, kuri aizpildīja vairākus ar profesionālajiem jautājumiem saistītus testus, kā arī VID pārbaudīja pretendentu datorprasmes. Pirmo pretendentu vērtēšana un intervēšana konkursa pēdējā - trešajā - kārtā tika sākta maija beigās un VID paredzējis to noslēgt un piemērotākos pretendentus amatiem atrast līdz augustam, kad viņi varētu ķerties pie savu pienākumu pildīšanas.

Jau ziņots, ka VID konkursā meklē cilvēkus, kas varētu ieņemt ierēdņa amatus dažādās Nodokļu kontroles pārvaldes struktūrvienībās, piemēram, Juridisko personu auditu daļā, Nodokļu atmaksu un pievienotās vērtības nodokļu pārbaužu daļā, Ražotņu un citu nozaru pārbaužu daļā, datu atbilstības pārbaužu daļā, Starptautisko darījumu kontroles daļā, Lielo nodokļu maksātāju audita daļā un citās gan uz noteiktu, gan nenoteiktu laiku.

VID iepriekš sacīja, ka vērienīgie konkursi izsludināti saistībā ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) rekomendācijām, kurās ieteikts stiprināt nodokļu kontroles funkcijas.

Atbilstoši SVF ieteikumiem palielināt auditos nodarbinātā personāla skaitu un saskaņā ar vienu no VID stratēģijā noteikto mērķi nodrošināt valsts fiskālo interešu un sabiedrības aizsardzību un attīstīt godīgai komercdarbībai labvēlīgu vidi no šā gada 1.aprīļa VID Nodokļu kontroles pārvaldei papildus ir piešķirts finansējums 72 amata vietām un Juridiskās un pirmstiesas nodokļu strīdu izskatīšanas pārvaldei papildus piešķirts finansējums 13 amata vietām. Tādējādi tiek stiprināta VID kapacitāte nodokļu kontroles funkciju veikšanai. Efektīvākai nodokļu kontroles darba organizēšanai no 1.aprīļa ir apvienotas Nodokļu kontroles pārvalde un Muitas auditu pārvalde, tādējādi atbilstoši identificētajiem nodokļu nemaksāšanas riskiem vienlaicīgi tiek pārbaudīti gan iekšzemes nodokļu maksājumi, gan muitas maksājumi. Pēc apvienošanas Nodokļu kontroles pārvaldē kopumā ir 658 amata vietas.

Jāatgādina, ka Finanšu ministrija (FM) iepriekš norādīja, ka rekomendācijas ietvēra VID kontroles kapacitātes palielināšanu, kam šogad ir piešķirts papildu finansējums VID nodokļu auditoru skaita palielināšanai, un piedziņas darba centralizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses