Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Veido jauniešu priekšstatu par lauksaimniecību kā modernu nozari

Lai vairotu jauniešu interesi par lauksaimniecību un veidotu priekšstatu par to kā modernu, izaicinājumiem pilnu un tehnoloģiski augsti attīstītu nozari, Latvijas lauksaimnieku organizācijas iesaista bērnus, jauniešus un topošos lauksaimniekus izglītojošās aktivitātēs.

Lai jau mazotnē veidotu bērniem skaidru priekšstatu par lauksaimniecību, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) un Zemnieku saeima (ZSA) rīko īpašus pasākumus skolēniem. Līdz pat šī gada beigām Latvijas skolās viesosies šefpavārs Jānis Melnalksnis, kurš stāstīs bērniem par dzīvi laukos un pašmāju zemnieku audzētajiem produktiem. Šefpavārs jau ciemojies Preiļu 1. pamatskolā, bet šonedēļ būs sastopams Kuldīgā, Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijā.

Nozares popularizēšanā iesasitījušies arī studenti - Jauno zemnieku klubs, kas pulcē lauksaimniecības studentus, jaunos zemniekus, lauku jaunatni un citus interesentus, sagatavojuši speciālas video filmas. Pašlaik jau tapušas filmas par graudkopību, piena lopkopību un dārzkopību. Tuvākajā laikā plānots sagatavot vismaz vēl divas, kas būs veltītas gaļas liellopu audzēšanai un zirgkopībai.

"Jauno zemnieku kluba" sagatavotās filmas var noskatīties arī internetā:

Filma par graudkopību: http://bit.ly/vKc09T

Filma par piena lopkopību: http://bit.ly/tmY54K

Filma par dārzkopību: http://bit.ly/sGg30F

Lai vairāk uzzinātu par lauksaimniecības piedāvātajām iespējām, LOSP un Zemnieku saeima aicina ikvienu jaunieti piedalīties video īsfilmu konkursā "Lauksaimniecība pēc desmit gadiem". Uzvarētājs iegūs plansešdatoru.

Lai piedalītos konkursā, līdz 1.decembrim jāsagatavo video, parādot, kāda varētu izskatīties lauksaimniecība pēc desmit gadiem. Video var augšupielādēt interneta portālā www.diena.lv sadaļā "Lauksaimniecība pēc desmit gadiem". Ar detalizētu konkursa nolikumu un pieteikuma anketu var iepazīties http://www.diena.lv/lauksaimnieciba-pec-desmit-gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses