Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Diskutēs par Sadarbīgās ekonomikas nākotni

Digital Freedom Festival sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību rīko politisko diskusiju par dalīšanās jeb sadarbīgās ekonomikas nākotni. Diskusijas mērķis ir identificēt sadarbīgās ekonomikas iespējas un izaicinājumus, veicināt dialogu starp jaunuzņēmumu (start-up) īpašniekiem, politikas veidotājiem un viedokļu līderiem, lai veidotu efektīvāku sadarbību nākotnē, vēsta diskusijas rīkotāji.

Diskusija Sadarbīgās ekonomikas nākotne notiks 28. novembrī plkst.10 Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28, Rīgā).

Diskusijā piedalīsies Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība), Eiropas Komisijas DG CONNECT jaunuzņēmumu un inovāciju daļas vadītājs Pēteris Zilgalvis, Eiropas Komisijas viceprezidenta Jirki Katainena (Jyrki Katainen) kabineta locekle, atbildīgā par nodarbinātības, izaugsmes, investīciju un konkurences jautājumiem Filomena Čiriko (Filomena Chirico), Uber Baltijas reģiona galvenais vadītājs Enns Metsars (Enn Metsar), TransferWise līdzdibinātājs Kristo Karmans (Kristo Käärmann). Diskusijas moderators - Pauls Raudseps.

“Sadarbīgās ekonomikas attīstību veicina modernās tehnoloģijas un tirgus spēki – ērtāki pakalpojumi, zemākas cenas un procesa caurspīdīgums, kas veicina patērētāju uzticību. Mums jāizmanto sadarbīgās ekonomikas sniegtās iespējas, lai radītu darba vietas, veicinātu inovācijas un celtu produktivitāti. Šo pakalpojumu attīstību Eiropā un Latvijā nevar apturēt un mūsu visu – gan politikas veidotāju, gan uzņēmēju – uzdevums ir tiem pienācīgi sagatavoties,” uzsvēris Ašeradens.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka norādījusi, ka "vai tā būtu kopbraukšana vai iesaiste tūrisma biznesā, izīrējot savu mājokli, sadarbīgā ekonomika iespēju veidot savu uzņēmējdarbību ir padarījusi pieejamāku nekā jebkad agrāk. Sadarbīgā ekonomika varētu dot ievērojamu grūdienu Eiropas ekonomikas attīstībai, tāpēc valstu un visas ES līmenī ir svarīgi parūpēties par taisnīgu nodokļu režīmu un patērētāju drošību. Ja pieļausim, ka vienotais tirgus nacionālā vai pat vietējā dalījumā tiek sadrumstalots, zaudētāja var būt visa Eiropa."

Diskusijas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem, kāda būs sadarbīgās ekonomikas modeļu ietekme uz mūsu dzīvi nākotnē, kādu pienesumu tā dod sabiedrībai, kuri ir lielākie labumu guvēji un kuri - zaudētāji, kas sadarbīgā ekonomikā tiek kvalificēti kā darba ņēmēji.

Diskusija notiks angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā. Pieteikšanās un reģistrācija pasākumam šeit: http://ej.uz/2fno

Digital Freedom Festival ir globāls tehnoloģiju, politikas, jaunuzņēmumu un dzīves stila festivāls, kas no šā gada 27. - 29. novembrim Rīgā pulcēs vairāk nekā 1000 jauno tehnoloģiju un jaunuzņēmumu uzņēmējus, politikas veidotājus, investorus, ekspertus, žurnālistus un studentus no visas pasaules. Festivāla centrālie notikumi būs konference, jaunuzņēmumu ideju konkurss un meistarklases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses