Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kampars pārliecināts, ka Latvija varētu būt Ķīnas tūristiem pievilcīga

Latvijai jau ir izveidojušies prioritārie tūrisma tirgi, taču pasaulē tie ir mainīgi, tāpēc Latvijai jābūt gatavai spēt pārorientēties un apkalpot strauji augošo Āzijas un īpaši Ķīnas tūrisma plūsmu, šodien konferencē "Konkurētspējīga tūrisma nozare - augošs Latvijas eksports" sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (V).

"Pēc vairākkārtējām vizītēm Ķīnā, tiekoties ar šīs valsts amatpersonām, ir skaidrs, ka Ķīnas tūristu plūsma būs ļoti strauji augoša un Latvija varētu būt šiem tūristiem pievilcīgs galamērķis. Ķīnā strauji aug iedzīvotāju labklājībā, un pēc tam, kad iegādāts dzīvoklis un automašīna, cilvēki sāk domāt par ceļojumiem," sacīja Kampars.

Viņš uzsvēra, ka pat tad, ja Latvijai izdotos piesaistīt un uzņemt vismaz 0,5% no kopējā Ķīnas tūristu skaita, tas būtu liels ieguvums tūrisma nozarei un Latvijas ekonomikai kopumā.

"Šis tirgus ir jāpatur prātā, un tūrisma nozarei jābūt gatavai šos tūristus apkalpot. Šim nolūkam nopietni jāstrādā arī pie pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanas, jo bieži vien galvenais jautājums, kas tiek uzdots no Latvijai eksotiskākām valstīm, ir par pakalpojuma kvalitāti," sacīja Kampars.

Jau ziņots, ka Centrālās statistikas pārvaldes veiktā ceļotāju apsekojuma rezultāti liecina, ka ārvalstu ceļotāji kopumā Latvijas robežu pērn šķērsoja 5,042 miljonus reižu, kas ir par 6,7% vairāk nekā 2009.gadā.

No kopējā ārvalstu viesu skaita 73% Latvijā uzturējušies mazāk nekā 24 stundas. Viesi, kuri Latvijā pavadīja vairāk nekā diennakti, šeit uzturējās vidēji 3,9 diennaktis.

Lielākā daļa ārvalstu viesu bijuši kaimiņvalstu iedzīvotāji - 34% no ceļotāju kopskaita bija ieradušies no Lietuvas, 19% no Igaunijas, 7% no Zviedrijas, 7% no Krievijas, 4% no Vācijas un 4% no Polijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena