Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Tūristi apbrīno Latvijas dabu, bet kritizē viesnīcu servisa kvalitāti

Tūristi apbrīno Latvijas dabu, tomēr norāda, ka viesnīcu īpašniekiem jāpadomā par atbilstoša līmeņa servisu, liecina Tūrisma attīstības valsts aģentūras pētījuma dati.

44% no aptaujātajiem ieteica pavadīt brīvdienas Latvijā, 18% respondentu atpūsties brīvdienās šajā valstī neieteica, bet 38% attieksme bija neitrāla. Visaugstāk atpūtas iespējas Latvijā vērtē Krievijas un Vācijas tūristi, kā arī gados vecāki ceļotāji, zemāk - tūristi no Igaunijas. Vērtīgākais viņu skatījumā ir Rīgas vēsturiskā un mūsdienīgā apvienojums un Latvijas daba.

Nedaudz zemāka (4,1-4,2 no 5 punktiem) ir viesu apmierinātība ar tūrisma objektu un pilsētas apskati, tradīciju izpēti, vietējo virtuvi, SPA un naktsmītnēm. Zemāku par vidējo rādītāju tūristi vērtē iepirkšanās iespējas (3,8), sabiedrisko ēdināšanu (4,0), izklaidi un Latvijas dzīvesveida iepazīšanu (4,0).

Pētījumā teikts, ka Krievijas tūristi ir dāsnākie, Latvijā vidēji ceļojuma laikā tērējot 1277 eiro vienam cilvēkam, kas ievērojami pārsniedz vidējo rādītāju - 531 eiro. Zemākās ir Lietuvas ceļotāju izmaksas - vidēji 160 eiro, informēja I.Šīrava.

Tikai 22% no aptaujātajiem bija gatavi ieteikt Latviju kā biznesa tūrisma vietu, 48% to nedarītu, bet 38% respondentu bija neitrāla attieksme. Aptaujātie tūristi norādīja uz Latvijas priekšrocību - ģeogrāfisko novietojumu, tuvumu Krievijas tirgum, bet kritizēja ceļu kvalitāti, norāžu trūkumu. Respondenti ieteica sakārtot likumdošanu, rūpēties par drošu un paredzamu biznesa vidi, kā arī mazināt korupciju un krāpšanu.

Pakalpojumu sniedzējiem, viesnīcām vairāk jādomā par atbilstoša līmeņa servisu - pozitīvāku personāla attieksmi un svešvalodu prasmēm. Lielāka uzmanība jāpievērš arī apkārtējās vides sakopšanai un informācijas pieejamībai par tūrisma objektiem un atpūtas iespējām, secināts pētījumā.

Galvenie informācijas avoti par tūrisma iespējām Latvijā ir atsauksmes un draugu ieteikumi (47%), interneta meklētāji (41%) un pašu pieredze (38%), kam seko tūrisma ceļveži (25%) un Latvijas tūrisma portāla www.latviatourism.lv (18%) apmeklēšana.

Pētījumā piedalījās tūristi no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Krievijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ekoskolu tīkls izplešas

Vides apziņas un zaļās domāšanas veidošanā liela loma ir ģimenes dzīvesveidam, protams, arī skolai. Tāpēc prieks, ka Latvijā arvien aktīvāk attīstās Ekoskolu tīkls.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena