Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
"Koalīcijas huligāns" dara visu, lai pārējie "biedri" viņus vienkārši izmestu

Cietēju lomas kārotāji

Aizvadīto nedēļu nekādi nenosauksi par laimīgāko posmu Jaunās Konservatīvās partijas (JKP) dzīvē, ņemot vērā piedzīvoto sakāvi divos publiskos dueļos.

Runa ir par izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas dueli ar Indriķi Muižnieku, kuru pēc Šuplinskas uzstājīgas iniciatīvas valdība neapstiprināja LU rektora amatā, un tieslietu ministra Jāņa Bordāna dueli ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kuru Bordāns ļoti vēlas dabūt ārā no ģenerālprokurora krēsla. Abos gadījumos pirmajā periodā ministri ir zaudētāju lomās.

Protams, vēl pāragri priecāties viņu "pretiniekiem", taču šajā kontekstā spilgti izpaužas JKP pozīcijas demonstrēšana, ko var uzskatīt par atklātu šantāžu gan pret premjeru Krišjāni Kariņu, gan koalīciju kopumā. Diez vai savādāk var saprast sarunā ar aģentūru LETA Bordāna izteikto brīdinājumu valdības partneriem: "Ja koalīcijas partneri prasīs ministres demisiju, šī valdība beigs pastāvēt." Šis Bordāna drauds izskanēja dienu pēc tam, kad Valsts prezidents un premjers kopīgā preses konferencē skaidri norādīja, ka tiesas lēmums apturēt valdības lēmumu par Muižnieku nebūs iemesls ministres demisijas prasīšanai.

Tikpat emocionāla bija arī Bordāna reakcija uz Augstākās tiesas (AT) senatores paziņoto, ka viņa nav konstatējusi pamatu ģenerālprokurora atlaišanai. Tomēr tieslietu ministra mundiera valkātājam nepiedien publiski paust netiešus mājienus, ka šāds senatores secinājums būtu jebkādā veidā saistāms ar iespējamu ietekmi no AT priekšsēdētāja puses. "Pārbaudes rezultāts jāvērtē kontekstā ar faktu, ka AT priekšsēdētājs jau pirms pārbaudes uzsākšanas bija paziņojis, ka nesaskata pamatu pārbaudei par ģenerālprokurora atlaišanas pamata esamības izvērtēšanu. Šāda AT priekšsēdētāja rīcība var atstāt iespaidu gan uz tiesnesi, kuram vēlāk tomēr jāvērtē ģenerālprokurora atlaišanas pamata esamība, gan uz AT plēnumu, kam jāsniedz par to atzinums," LETA pauda Bordāns. Vienlaikus gan jāatzīst, ka arī Kalnmeiers nepalika atbildi parādā. No viņa paustā intervijā LTV izriet, ka Bordāns esot samelojies par ģenerālprokurora tikšanos ar AT priekšsēdētāju pārbaudes sakarā – izteikt nepatiesus apgalvojumus Bordānam acīmredzot esot raksturīgi, turklāt ministrs ne pārāk labi orientējoties likumos.

Šķiet, JKP šobrīd piedzīvo nopietnu politisku krīzi un pamazām sāk saprast, ka viņu ietekme tomēr nesniedzas tik tālu, cik paši bija iedomājušies. Taču skaidrs, ka pati JKP negrasās izstāties no koalīcijas, tādējādi parakstot sev politisko nāves spriedumu. Tādēļ jūtams, ka "koalīcijas huligāns" dara visu, lai pārējie "biedri" viņus vienkārši izmestu, tādējādi vismaz nodrošinot JKP politiskā cietēja lomu. 

Top komentāri

JKP ir noziedzīga
J
Visi tie muižnieku un citu personāliku skandāliņi ir pilnīgs sīkums salīdzinājumā ar JKP centieniem iedabūt bužetā , kurā nav naudas invalīdu un minimālo vecumpensiju paaugstināšanai, kā arī likumā noteiktajam medmāsu atalgojuma pieauguma, 35 miljonus absolūti populistisko diferencētā neapliekuma paaugstināšanai, kas nevis mazina, bet palielina nevienlīdzību un veicina aplokšņu algas. JKP faktiski ir noziedzīga organizācija.
rūgtā patiesība
r
Ir briesmīgi, ka valdībā ir psihiski neveseli cilvēki. Bordāns neko daudz savās mentālajās izpausmēs neatpaliek no Gobzema, kurš arī varēja būt valdībā un destabilizēt valdību ar savām šizofrēnijas vēlmēm.
viedoklis
v
Vakar varējām redzēt, ka JKP Feldmans visos medijos, uzdodamies par " tautas glābējiem", stāstīja, ka viņi prasot samazināt nekustamā īpašuma viedokli vai pat atbrīvot no tā. Vienlaikus viņi destruktīvi prasa palielināt min.algas, pensijas, neapliekamo minimumu utt., nenorādot avotus. Protams, ka šie populisti nedomā, ka nauda aug kokos, saprot, ka tas nav iespējams, taču tautas labdarus patēlot taču var. Budžeta pieņemšanas laikā JKP ŠANTĀŽA pret saviem kolēģiem palielināsies. Ilggadīgais politiķis Bordāns acīmredzami nevar piedot, ka nav ticis premjera krēslā vai arī viņam ir psihiski veselības traucējumi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē