Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Čakša: Mācīt digitālās prasmes pirmsskolas bērniem ir svarīgs un sarežģīts uzdevums

Iemācīt digitālās prasmes pirmsskolas vecuma bērniem ir svarīgs, bet ne viegls uzdevums, ceturtdien atklājot starptautisko konferenci Digitālā pratība pirmsskolā, sacīja izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Ministre uzsvēra, ka pirmsskolas vecuma bērnu digitāla pratība ir ļoti svarīga tēma, jo bērni, kas šobrīd iet pirmsskolas mācību iestādēs, ir piedzimuši pasaulē, kur digitālā vide nepārtraukti ir viņiem apkārt. Savukārt tad, kad bērni izaugs, viņi strādās profesijās, kādu vēl šobrīd nemaz nav, un kas prasīs dažādu digitālo rīku izmantošanu, sacīja Čakša.

"Mēs esam ļoti lielu izaicinājumu priekšā, proti, kā šīs digitālās prasmes iedot tā, lai no vienas puses mēs atbalstītu bērna attīstību, bet no otras puses - neapslāpētu dabiskas izpausmes. Tas nav viegls un vienkāršs uzdevums," teica ministre.

Čakša uzsvēra, ka zinātne joprojām strīdas par to, cik daudz ekrāna laiks mazam bērnam ir atbilstošs un kā tas ietekmē sīko motoriku. Vienlaikus ministre paļaujas uz to, ka skolotāji mācās un izzina šos jautājumus un zina kā vislabāk mācīt bērnus. Čakša cer, ka Izglītības un zinātnes ministrija, veidojot caurviju zināšanas un citus mehānismus, būs labs atbalsts skolotājiem.

Šodien tiešsaistē notiek starptautiska konference "Digitālā pratība pirmsskolā", kuras laikā eksperti no Latvijas, Lietuvas un Norvēģijas dalās pieredzē par to, kā veidot mūsdienīgu un bērniem saistošu digitālo mācību līdzekļu saturu, kas palīdz satura apguvē jau pirmsskolā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē