Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dūklavs: Tiešie maksājumi arī nākotnē jāfinansē no ES budžeta

Pirmdien, 19. februārī, ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē Briselē, turpinoties dalībvalstu diskusijām par ES Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2020. gada, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs atkārtoti norādīja, ka pirmais, ar ko ir jāsāk, lai tiešos maksājumus padarītu godīgākus un efektīvākus – nākamajā periodā ir jāpabeidz to izlīdzināšana, lai ES dalībvalstu lauksaimnieki būtu līdzvērtīgās pozīcijās.

Šogad Latvijas lauksaimniekiem tiešie maksājumi ir tikai 56% apmērā no ES vidējā līmeņa. "Vēlos uzsvērt, ka tiešajiem maksājumiem arī turpmāk ir jābūt pilnībā finansētiem no ES budžeta. Nedrīkst radīt situāciju, ka tiešie maksājumi tiktu līdzfinansēti no nacionālajiem budžetiem, jo tas viennozīmīgi radītu papildus nevienlīdzīgas konkurētspējas nosacījumus ES dalībvalstu lauksaimnieku starpā," uzsvēra Dūklavs.

Zemkopības ministrs arī norādīja, ka nevajadzētu mainīt pašlaik pastāvošo tiešo maksājumu struktūru, kas funkcionē labi un ir izprotama lauksaimniekiem. Taču tiešo maksājumu sistēma, tāpat kā KLP kopumā, ir jāvienkāršo, turklāt tiešmaksājumi jāfokusē uz tiem atbalsta pretendentiem, kam lauksaimnieciskā ražošana ir galvenais ienākumu avots.

"Sniedzot dalībvalstīm lielāku brīvību lauku attīstības politikas īstenošanā, mēs spēsim efektīvāk veicināt lauku teritoriju attīstību, radīt jaunas darba vietas un attīstīt lauku ekonomiku. Mēs ļoti pozitīvi skatāmies uz Eiropas Komisijas centieniem lauku attīstības politikas vienkāršošanā un lielākas elastības nodrošināšanā dalībvalstīm," sacīja Dūklavs.

Top komentāri

Petach Krustingk
P
To nu, vecīt, tu neizlemsi. Kā ES runas vīri teiks, tā tam būs būt.
drīz vēlēšanas
d
Ļimončiku kopā ar Hūti jāizmēž no politikas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē