Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eigims: Kukuļus neesmu ne prasījis, ne ņēmis

Bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims (Mūsu partija), kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ aizturēja lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, paziņojis, ka nekādus kukuļus nav ne prasījis, ne ņēmis, un arī apsūdzības KNAB viņam neesot izvirzījis.

Aģentūrai LETA ar Eigimu sazināties neizdodas, jo viņš uz telefona zvaniem neatbild. Tomēr politiķis dalījies ar vēstījumu sociālajā tīklā Facebook, kurā pauž, ka nekādus kukuļus nav ne pieprasījis, ne ņēmis. To esot pierādījusi viņa atbrīvošana. Turklāt viņam neesot arī izvirzītas apsūdzības.

Eigims arī norādījis, ka iepriekš esot daudz dzirdējis "par pretlikumībām un nekorektām KNAB darba metodēm", taču esot pārliecinājies, ka KNAB savus pienākumus pildījis stingri atbilstoši likumam un ļoti korekti.

"Liels paldies izmeklētājai, kura pieņēma absolūti likumīgu lēmumu atbrīvot mani," raksta politiķis.

Viņš uzskata, ka politiskie konkurenti ar saviem ziņojumiem tiesībsargājošajām iestādēm mēģinājuši panākt viņa un domes priekšsēdētāja Igora Prelatova (Mūsu partija) "noņemšanu no ceļa".

Jau ziņots, ka KNAB Eigimu aizturēja otrdien lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, bet ceturtdien viņš tika atbrīvots.

KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Tika ziņots par kopumā divām aizturētajām personām. Tāpat KNAB otrdien veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA Modus būve, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Eigims aizstāvis Juris Dzelme pēc klienta atbrīvošanas atteicās komentēt apsūdzību saturu un sniegt informāciju par Eigimam piemērotajiem drošības līdzekļiem, norādot, ka šos jautājumus jāuzdod KNAB.

Dzelme piebilda, ka viņš un viņa klients ir ieinteresēti pēc iespējas ātrāk noskaidrot patiesību. "Tas vairāk izskatās pēc Ziemassvētku pārpratuma. (...) Tiem, kas manipulē ar tiesībsargājošo iestāžu viedokli, vēlamies pierādiet, ka viņiem nav taisnība," paziņoja advokāts.

Ziņots arī, ka Latgales partija aicinājusi atkāpties domes priekšsēdētāja vietnieku Igoru Prelatovu (Mūsu partija) vai sasaukt ārkārtas domi neuzticības izteikšanai viņam. Partija uzskata, ka Prelatovs kā domes priekšsēdētāja vietnieks ir līdzatbildīgs par lēmumu pieņemšanu, turklāt tieši viņš ir atbildīgais par būvniecības jautājumiem.

Neilgi pirms Latgales partijas paziņojuma Prelatovs aģentūrai LETA pauda viedokli, ka, neskatoties uz satricinājumiem, kas pēdējā laikā skāruši Daugavpils pilsētas domi, tās "darbs ir stabils".

Top komentāri

Nu jā
N
...bet bet bet..knabis tak lietu ir uzsācis. Nu un, Latvijā vēl nedarbojas- jums ir tiesības klusēt un jūsu teiktais var tikt izmantots pret jums. Mēs redzams arī, ka lieta pret Rimšēviču var izčākstēt. Eigims nav vainīgs. Nils ir svēts. Behmena blice pārsūdz drošības līdzekļus. Gobzems mulsina tautas prātus. Tad šī valsts ir tiesiskā nihilisma paradīze- ofšoru novads. Kautkas nav kārtībā ar šīs valsts pārvaldi- vāja.
cilvēki paši iebāza kabatās
c
Ne prāsīju, ne ņēmu! cilvēki paši bāza manās kabatās
Haris
H
Vai tad šim čekas aģentam var ticēt? Diena, jūs esat slimi kretīni ar visu šo verificēšanu pie komentāriem!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē