Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Juhņēviča: Mēs priecātos, ja interese par Dziesmu un deju svētku skatēm būtu lielāka

Arī Dziesmu un deju svētku skates ir iespējams apmeklēt, un mēs cilvēkus aicinām to darīt, tāpēc būtu priecājušies, ja šī interese būtu lielāka, aģentūrai LETA pauda XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Pēc viņas domām, pirms katriem Dziesmu un deju svētkiem ikvienam Latvijas iedzīvotājam pēkšņi rodas nepieciešamība būt klāt šajos lielajos pasākumos, taču ir arī iespējams apmeklēt dalībnieku atlases skates.

Tāpat arī iepriekšējā gadā notika svētku ieskaņas koncerti, kurus, pēc Juhņēvičas teiktā, nevarēja raksturot kā stāvgrūdām pilnus un bez tukšām sēdvietām.

"Protams, ka procesā iesaistītie - dalībnieki, to tuvinieki u.c. - cenšas šos notikumus apmeklēt, bet, domājot par nākotni, es varu tikai aicināt cilvēkus vēl vairāk pievērst tiem uzmanību. Ja mēs, liekot roku uz sirds, varam teikt, ka dziesmu svētki ir ļoti svarīga mūsu identitātes sastāvdaļa, tad, manuprāt, šo skašu apmeklējums būtu brīnišķīgs veids, kā sevī pašā veicināt piederību svētkiem," sacīja svētku izpilddirektore.

Taujāta par iedzīvotāju salīdzinoši zemo interesi par Arēnā Rīga paredzēto vokālsimfoniskās mūzikas koncertu, Juhņēviča atbildēja, ka, iespējams, cilvēki grib baudīt ne tik nopietnu programmu.

"Šis pasākums vēl ir pieejams un vajadzīgs, vienīgi jautājums, vai tam jānotiek citā norises vietā," sacīja Juhņēviča, piebilstot, ka par to plānotas diskusijas pēc šī gada Dziesmusvētkiem.

Top komentāri

Trollis JT
T
Atgādinu smalko aprindu pārstāvjiem - publiski runājot nežestikulējiet ar paceltu pirkstu.
nu tak
n
Ir taču skaidrs, ka cilvēki grib kopības sajūtu un saviļņojumu, nevis pēc darba doties uz kādu no namiem, ēkām, lai noklausītos koru tehnisko dziedājumu. Šo sajūtu var dot tikai lielais pasākums Mežaparkā, uz ko raujas tūkstošiem. Tiešām nesaprot vai izliekas...
N=
N
Kur palika-pazuda tautas dziesma? !!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē