Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš: Nākamā gada valsts budžets būs lielākais Latvijas vēsturē

Nākamā gada valsts budžets būs tik liels, kā nekad agrāk nav bijis - tas pārsniegs desmit miljardus eiro, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, uz ekonomikas izaugsmes rēķina 2020.gada budžeta "tīrais pieaugums" ir paredzēts vairāk nekā 500 miljoni eiro. "Ekonomika aug, tātad aktivitāte turpina augt un samaksātie nodokļi turpina augt, tātad budžets arī," apgalvoja premjers.

Uz norādi, ka ekonomikas izaugsmes temps gan pēdējā laikā samazinās, valdības vadītājs atbildēja ar salīdzinājumu par lidmašīnas pacelšanos gaisā. "Tas ir tāpat kā tad, kad ceļas gaisā lidmašīna - no sākuma ļoti strauji, tad kāpums ir lēzenāks, bet aizvien tas ir kāpums, un tātad mēs aizvien esam ekonomikas izaugsmes fāzē, kas ir ļoti pozitīvi, un mums tiešām nebūtu, par ko sūdzēties."

Tomēr, izaicinājums esot ministriju pārāk lielās vajadzības, kuras pārsniedzot budžeta iespējas.

Kā ziņots, arī valdības koalīcijas nodokļu politikas attīstības komitejas vadītājs Atis Zakatistovs (KPV LV) iepriekš paudis, ka nākamā gada budžeta fiskālā telpa būs pat ļoti pozitīva, precīzus aprēķinus gan solot tuvākajā laikā.

Šā gada aprīlī Ministru kabineta apstiprinātajā Latvijas Stabilitātes programmā 2019.-2022.gadam Finanšu ministrija prognozēja, ka valsts 2020.gada budžeta fiskālā telpa būs negatīva 11,9 miljonu eiro apmērā.

Zakatistovs iepriekš prognozēja, ka, veicot valsts budžeta 2020.gadam izdevumu pārskatīšanu, būtiski tiks pārsniegts iepriekšējā gadā panāktais ietaupījums, kas bija 50 miljoni eiro. Viņš norādīja, ka attiecīgo ietaupīto summu varēs izmantot prioritārajiem izdevumiem, par kuriem politiķiem vēl jāvienojas.

Top komentāri

Skoroķēze
S
Saskaņai tik vien palicis darbs, cik sēdēt Saeimā un klabināt datoru, rejot Latvijas valdību. Lai ko arī Kariņš Latvijas labā nedarītu - viss ir slikts un riebīgs, lai ko arī Putlers nedarītu - okupētu un slepkavotu - viss ir labs un brīnišķīgs.Kariņu - ķēngāt, Putlera priekšā - uz vēdera!
Ļoļa
Ļ
Ar Kariņu ikviens latvietis var lepoties, jo nu ir pienācis laiks, kad visas komunistu un krievu maukas vienreiz padzītas prom no valdības un teikšanas, un var doties uz Putleriju slepkavam patvērumu lūgt! Vienreiz Dievs devis Latvijai LABU valdību, un paldies Dievam par šo brīnišķo dāvanu valsts 100 gadē!
Scorseze
S
Vai tiešām Latvijas republikas drošības dienestus neuztrauc,mka valsti vada svešas valsts drošības un izlūkošanas dienesta štata aģents?! Šīs kankariņš Latviju "iestūrēs" totālā bedrē, bet dienesti, kuriem būtu jārūpējas par faktisku valsts drošibu, noskatās notiekošajā un aplaudē, bet varbūt arī viņi vairs nestrādā Latvijas valsts un pilsoņu interesēs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē