Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kučinskis: Patlaban vienīgais rīks liegt Rimšēvičam ieņemt amatu ir viņam noteiktais drošības līdzeklis

Patlaban vienīgais rīks liegt Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam ieņemt amatu ir viņam noteiktais drošības līdzeklis, šodien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem norādīja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Vaicāts par Rimšēviča lēmumu nepamest centrālās bankas vadītāja amatu, Kučinskis atzina, ka viņam ir noteikts drošības līdzeklis, kas liedz ieņemt Latvijas Bankas prezidenta amatu.

"Tas ir pietiekams, jo citu instrumentu nav. Turklāt tādējādi netiks apdraudēta izmeklēšanas gaita," piebilda Kučinskis.

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) žurnālistiem pauda, ka ir saprotama Rimšēviča vēlme sevi aizstāvēt, tomēr Latvijas finanšu sistēmas reputācijas dēļ viņam uz lietas izmeklēšanas laiku amats būtu jāpamet.

Kā ziņots, Rimšēvičs nolēmis neatkāpties no amata. "Es saprotu, ka situācija ir ārkārtīgi sarežģīta, iespējams, sarežģītākā manā mūžā. Es sajūtu milzīgu atbalstu no cilvēkiem, milzīgu atbalstu no cilvēkiem, kurus es nepazītu, no maniem draugiem, no manas ģimenes. Šobrīd es esmu pieņēmis lēmumu, ka es neatkāpšos, jo es neesmu vainīgs. Manu apmelotāju un nomelnotāju mērķis ir, lai es atkāptos, lai es nevarētu sevi aizstāvēt," otrdien preses konferencē teica Rimšēvičs.

Viņš arī atzina, ka viņu baida tas, ka tiesvedība varētu vilkties gadiem, un nebūs iesējas saņemt pilnvērtīgu, ātru un taisnīgu tiesu. "Es esmu cilvēks, kurš ir stāvējis klāt daudzās Latvijai svarīgās lietās, daudzos svarīgos attīstības un vēstures mirkļos, un es uzskatu, ka mana palīdzība, Latvijas valstij tiesājoties pret [Norvik bankas īpašnieku Grigoriju] Guseļņikovu [..] varētu ļoti noderēt. Mana atkāpšanās ļautu tādiem cilvēkiem kā Guseļņikovs triumfēt," sacīja Rimšēvičs.

Ar aicinājumu Rimšēvičam atkāpties no amata pēc viņa aizturēšanas klajā nāca virkne politiķu.

Latvijas Bankas prezidenta amatā Rimšēvičs tika iecelts 2001.gada 20.decembrī, bet 2007.gadā un 2013.gadā Saeima viņu atkārtoti ievēlēja Latvijas Bankas prezidenta amatā uz sešiem gadiem. Viņam 2019.gada nogalē beigsies trešais pilnvaru termiņš. Rimšēvičs iepriekš izteicies, ka neplāno kandidēt uz nākamo pilnvaru termiņu šajā amatā.

Top komentāri

Kaspars
K
Diez ko Kučinskis teiktu par ZZS biedriem Lembergu, Truksni, Ziedoni Cauni un citiem varoņiem ar nesen bijušām un esošām krimināllietām
Kučinski, atjēdzies!
K
Rimšēvičam nevar liegt ieņemt Latvijas Bankas prezidenta amatu. Latvijas Bankas prezidenta amats ir ar likumu nostiprināts tādā veidā, lai izpildvara bez tiesas lēmuma nevarētu viņu ietekmēt. Līdz ar to drošības līdzeklis liegt ieņemt Rimšēvičam Latvijas Bankas prezidenta amatu ir prettiesisks. Vai nu valsts vara ievēro likumus, vai atsakāmies no virzības uz tiesiskas valsts statusu
Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
ZZS biedris Truksnis turpina rullēt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē