Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Melbārde: Dombrovska izvirzīšana prestižajam amatam EK apliecina, ka valdība izvēlējās pareizu stratēģiju

Valda Dombrovska (JV) izvirzīšana prestižajam amatam Eiropas Komisijā (EK) apliecina, ka valdība šajā jautājumā izvēlējās pareizu stratēģiju, virzot pieredzējuši un jau iepriekš novērtētu kandidātu, aģentūrai pauda Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde (NA).

Dombrovskis izraudzīts par izpildviceprezidentu finanšu pakalpojumu un ekonomikas jomā.

Melbārde norādīja, ka interesanti, ka Dombrovskis atbildēs par finanšu pakalpojumu jomu, kurā Latvijai tieši ir jāsadarbojas ar starptautiskajām institūcijām.

EP deputāte pozitīvi novērtēja to, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) neļāvās eksperimentiem ar kandidātiem un izraudzījās pieredzējušāko. Tas arī ļāvis iegūt tik labu posteni EK, norādīja politiķe.

Melbārde pauda, ka sīkāk komentēt pārējo komisijas sastāvu varēs pēc viņu uzklausīšanas EP. Viņa vērsa uzmanību, ka Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ir izveidojusi vairāk uz mērķiem prioritātēm vērstu EK potenciālo sastāvu. Savukārt EP darbs vairāk sadalīts pa nozarēm, līdz ar to, piemēram, EP deputātes pārstāvētajai Kultūras komitejai būs jāsadarbojas ar vairākiem komisāriem.

Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols (NA) aģentūrai LETA teica, ka Dombrovska izraudzīšanās par izpildviceprezidentu finanšu pakalpojumu un ekonomikas jomā nav pārsteigums, jo tas ir novērtējums par viņa iepriekš paveikto EK prezidenta vietnieka amatā. "Viņš acīmredzot ir izraudzīts atbilstoši kvalifikācijai un profesionālajai pieredzei zinot kāda turbulence iepriekšējā amatā ES bijusi ar Grieķijas finanšu problēmām un kādi bija izaicinājumi ar Itāliju," piebilda Kols.

Kols gan prognozēja, ka Dombrovskim amata pienākumu pildīšanā viegli nebūs, jo ES ir priekšā virkne izaicinājumi, piemēram, Brexit un citi ekonomiskie izaicinājumi.

Kols gan uzskata, ka Dombrovska nokļūšana jaunajā amatā automātiski nenozīmē, ka Latvijai būtu paredzēti kādi labumi. "Viņš protams kopējos procesos būs iesaistīts, taču es stipri šaubos, ka būtu prakse, lai lobētu nacionālās intereses," piebilda Kols.

Ar pārējo fon der Leienas otrdien iepazīstināto jaunās komisijas sastāvu Kols vēl nebija paspējis iepazīties, taču pieļāva, ka par kandidātu apstiprināšu EP vēl tiks lauzti šķēpi.

Kā ziņots, Leiena otrdien iepazīstinājusi ar jaunās komisijas sastāvu.

Leiena ir pirmā sieviete, kas ieņems EK prezidenta amatu, kurā viņa 1.novembrī nomainīs Žanu Klodu Junkeru no Luksemburgas. Viņa solījusi tiekties pie dzimumu vienlīdzības jaunajā EK sastāvā, ko veidos 27 komisāri - pa vienam pārstāvim no katras ES dalībvalsts, izņemot Lielbritāniju. Jaunajā EK būs 13 sievietes, ieskaitot Leienu, un 14 vīrieši.

Jaunais EK sastāvs būs jāapstiprina Eiropas Parlamentam (EP), kas var kandidātus var arī noraidīt,

Top komentāri

Latviju viņš izslaucīja
L
ar pārmērīgo taupības politiku un pret ģimenēm ar bērniem vērsto sociālo politiku viņš no Latviju patrieca ievērojamu daļu jauno cilvēku. Kas notiks ar Eiropu?
Margarēta
M
Katru reizi vienu komisāra kandidātu izšūpo Eiropas Parlaments. Reiz tie bijām mēs ar savu Ūdri, pēcāk Bulgāri ar kaut kādu korumpētu zosi. Es nesaku, ka Valdiņu izšūpos, bet Leienai ir ļooooti švaks atbalsts Eiropas Parlamentā, ja būs iebildumi pret kādiem komisāru kandidātiem vai pat tikai viņu portfeļu nosaukumiem, kas šoreiz tiešām ir ērmoti, var gadīties, ka šo Komisiju Parlaments neatbalstīs.
VVZ
V
Dombrovska izvirzīšana nozīmē, ka Eiropas savienība ir degradējusies pilnībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē