Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pūce: Koalīcija vēl diskutē par iespējamām izmaiņām administratīvā iedalījuma modelī

Koalīcijas vēl diskutē par iespējamām izmaiņām administratīvā iedalījuma modelī, tostarp, iespējamu Rūjienas un Naukšēnu pievienošanu Valmierai, aģentūrai LETA ar preses sekretāra starpniecību pauda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Viņš norādīja, ka vakardienas sanāksme koalīcijā lēmumus par Saeimā iesniegtajā likumprojektā paredzētā administratīvā iedalījuma izmaiņām nepieņēma un diskusijas par optimālo iedalījuma modeli vēl turpinās, tostarp, arī koalīcijas partneru starpā.

Kā ziņots, Jaunās konservatīvās partijas pārstāvis Oskars Muksimovs aģentūrai LETA sacīja, ka koalīcijas partneri panākuši kopēju sapratni par nepieciešamajām korekcijām administratīvi teritoriālās reformas plānā, Rūjienas un Naukšēnu novadu pievienojot Valmieras novadam.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajā Administratīvi teritoriālās reformas modelī Rūjienas un Naukšēnu novads ir iekļauts Valkas novadā, taču abas pašvaldības tam kategoriski iebilst.

Rūjienas novada pašvaldības un Naukšēnu novada pašvaldības domes iepriekš atbalstījušas to teritoriju iekļaušanu Valmieras novadā.

Pati Valmieras pilsētas pašvaldības dome iepriekš pieņēma lēmumu atbalstīt administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, iekļaujot jaunveidojamajā Valmieras novadā arī Rūjienas un Naukšēnu novadus.

Top komentāri

Tālis Abriņš
T
Neesmu sēlis, bet Sēlijas (Sēlgales) iekļaušana Zemgales reģionā (novadā) un nevis kā patstāvīgas administratīvi teritoriālas vienības izdalīšana, ir apkaunojums visai Latvijai. Žēl, ka nedzird sēļu balsis, arī t.s. Sēlijas patriota, kāda akadēmiķa balsi.
Par ikšķilniekiem
P
Apmeklēju Pūces diskusiju ir ikšķilniekiem. Ministra argumentācijā ir daļa taisnības un daudz arī demagoģojas. Skaidrs, ka reforma ir vajadzīga, taču par atsevišķām vietām VARAM speciālisti un nolīgtie pētnieki nav pietiekami spējuši iedziļināties situācijā. Bet tas nebūtu nekas traģisks, ja būtu vēlme ieklausīties, kopā ar novadiem meklēt labāko risinājumu. Priecājos, ka rūvenieši tiks sadzirdēti, un ir vēl vairāki šādi gadījumi. Piemēram, visai Vidzemes piekrastei uz augšu no Saulkrastiem centrs būs Limbaži. Visā pasaulē piekraste ir īpaši attīstāma teritorija, bet te centrs - neizteiksmīgie iekšzemes Limbaži. Ikšķilnieki droši vien bija pārsteigti tikšanās reizē uzzinot, ka viņi nav Pierīga, jo, lūk, nerobežojas ar Rīgu. Bet tur pat kā arguments tiek nosaukts, ka lielākā daļa strādā Rīgā. Jaunums Pūces retorikā - varot mēģināt apvienoties ar Salaspili - ja vieni un otri piekrīt un ja Saeimu var pārliecināt... Lai ikšķilniekiem izdodas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē