Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Siliņa: Strīdu par atbildības nozaru sadalījumu jaunajā valdībā īsti nav

Topošajā koalīcijā strīdu starp Jauno vienotību (JV), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Progresīvajiem par atbildības nozaru sadalījumu jaunajā valdībā īsti nav, šorīt Latvijas Radio apgalvoja JV virzītā premjera amata kandidāte Evika Siliņa.

Siliņa stāstīja, ka par atbildības jomām partijas ir sākušas neformālas diskusijas. "Pārdalē" ir 16 amati. No politiķes teiktā saprotams, ka JV valdībā būs proporcionāli lielāka atbildība, amatu skaitā sekos ZZS, bet "Progresīvajiem" kā mazākai frakcijai būs arī mazāk amatu.

Strīdu par atbildības nozarēm partijām īsti nav, klāstīja premjera amata kandidāte, apgalvojot, ka partijas esot vienotas meklējumos, kur katra partija varot deleģēt labāko cilvēku.

Pēc politiķes stāstītā, ZZS nepretendēs uz drošības jomas un ārlietu ministru amatiem, bet viņa neatklāja, vai demisionējušais premjers Krišjānis Kariņš (JV) būs ārlietu ministra kandidāts. Agrāk par amatu sadali neesot runāts, jo notikuši mēģinājumi izveidot plašāku koalīciju ar "Apvienoto sarakstu" un Nacionālo apvienību.

Siliņa domā, ka Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) šonedēļ vēl netiks nomainīts.

Premjera amata kandidāte atkārtoja, ka topošās valdības prioritātes būs iekšējā un ārējā drošība, iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošana un uzņēmējdarbības vides uzlabojumi. Jaunajai valdībai neatliekami būšot jārisina jautājumi par elektrības sadales tarifiem un pārmaiņām banku darbības jomā.

"Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens intervijā LTV "Rīta panorāmā" pie prioritātēm nosauca arī Stambulas konvencijas ratifikāciju un "pamatu ielikšanu" viendzimuma pāru kopdzīves regulējumam.

Arī Briškens bija izvairīgs atbildēs uz jautājumiem par potenciālo amatu sadalījumu jaunajā valdībā. "Amati tiks sadalīti, par to nešaubieties," piebilda politiķis.

Taujāts, vai topošajā koalīcijā, tostarp "Progresīvo" rindās, ir kandidāti, kas būtu gatavi uzņemties atbildību par veselības jomu, Briškens pauda nostāju, ka šo jomu nedrīkstot skatīt vienas partijas kontekstā un par to atbildība jāuzņemas visām koalīcijas partijām kopā. "Progresīvajiem" esot spēcīgi kandidāti arī šai jomai, tostarp tās savulaik piedāvātais "ēnu kabineta" veselības ministra amata kandidāts Edgars Labsvīrs.

Briškens neatklāja, vai pats pretendē uz satiksmes ministra amatu.

"Progresīvo" līderis domā, ka jaunā valdība būs apstiprināta prezidenta nospraustajā termiņā līdz septembra vidum.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē