Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sprūds: ASV noteikti turpinās atbalstīt Ukrainas un Latvijas drošību

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) nesaredz nekādus stratēģiskus riskus, ka ASV varētu pārtraukt sniegt atbalstu Ukrainas un arī Latvijas drošībai.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" viņš atzina, ka katrā valstī var būt savs iekšpolitiskais un demokrātiskais process, kurā parādās viedokļu pretnostatījumi, īpaši priekšvēlēšanu karstumā. Tomēr līdz šim ASV ir bijusi neaizvietojama loma Ukrainas un Latvijas drošības stiprināšanā, un arī tagad nav ne mazāko šaubu, ka šis atbalsts turpināsies, sacīja Sprūds.

Politiķis turklāt uzsvēra, ka lielu atbalstu no ASV esam saņēmuši visos laikos, neatkarīgi no prezidenta, kurš bijis pie varas, un neatkarīgi no Savienoto Valstu tā brīža iekšpolitiskajām kaislībām. ASV vienmēr arī esot stiprinājušas NATO vienotību, pat ja bijušas kādas iekšējas diskusijas.

Līdz ar to Sprūds ir pārliecināts, ka ASV turpinās atbalstīt gan Ukrainas, gan arī Latvijas un reģiona drošību.

Kā ziņots, pēdējā laikā Ukrainas sabiedrotie ir ievērojami samazinājuši solījumus piegādāt jaunu palīdzību Ukrainai, pagājušajā nedēļā ziņoja Ķīles Pasaules Ekonomikas institūts.

Priekšvēlēšanu gaisotnē ASV Senāta republikāņi bloķējuši papildu finansējuma piešķiršanu Ukrainai strīdā ar demokrātiem par ASV robežu drošību. Ungārijas nepiekāpības dēļ ir ieilgušas arī Eiropas Savienības sarunas par 50 miljardu eiro paketi Ukrainai turpmākajiem četriem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē