Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tuvāko četru gadu laikā obligāto militāro dienestu neatjaunošot

Vismaz tuvāko četru gadu laikā obligātais militārais dienests Latvijā netiks atjaunots, pārliecināts jaunais Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis (AP).

Viņš Baltijas Asamblejas Drošības un aizsardzības komitejas sēdē sacīja, ka vismaz sešas Saeimā ievēlētās partijas nevēlas mainīt esošo militāro sistēmu, bet gan grib to attīstīt. Turklāt patlaban daudz jaunu karavīru pievienojas sistēmai, viņš piebilda.

Arī Saeimas Drošības un aizsardzības komitejas vadītājs Jānis Ādamsons (Saskaņa) norādīja, ka iebilst pret obligātā militārā dienesta ieviešanu, jo tas Latvijai izmaksātu pārāk daudz. Komentējot sēdē izskanējušo apgalvojumu, ka saistībā ar obligāto dienestu Baltijas virzās dažādos virzienos, Ādamsons norādīja, ka katrai valstij ir sava pieredze, un obligātā dienesta atjaunošana Lietuvā bija saistīta ar to, ka nebija iespējams nodrošināt profesionālo dienestu, kā tas ir Latvijā.

Ādamsons uzskata, ka obligātā dienesta ieviešana varētu izmaksāt desmitiem, ja ne simtiem miljonu eiro, tāpēc daudz efektīvāk būtu apmācīt jauniešus, kā rīkoties ārkārtas situācijās.

Arī AM valsts sekretārs Jānis Garisons norādīja, ka obligātā militārā dienesta ieviešanā būtu nepieciešami lieli ieguldījumi infrastruktūrā, kā rezultātā ieguvumi no tā nebūtu tik ievērojami, ņemot vērā, ka tiktu iznīcināta esošā sistēma.

Latvija 2006.gadā pieņēma lēmumu par atteikšanos no obligātā dienesta. Tomēr Latvijā regulāri bijušas diskusijas par obligātā dienesta atjaunošanu. Vēl 2017.gadā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien pārliecinoši noraidīja deputāta Edvīna Šnores (VL-TB/LNNK) priekšlikumu par obligātā militārā dienesta atjaunošanu.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka obligātā militārā dienesta atjaunošana strauji palielinātu vīriešu pieplūdumu pedagoģiskajās augstskolās... varbūt arī citās mācību iestādēs, kas dod iespēju izvairīties no dienesta.
vecie paradumi
v
Vecais Krievijas draugs Pabriks nekavējoties sāk senos niķus. Atkal graus Latvijas aizsardzības spējas Krievijas interesēs, tāpat, kā Pabriks to darīja iepriekšējā ministrēšanas laikā.
zvirbulēns
z
Vai Saeimas deputāts un reizē parlamentārais sekretārs likumus lasa? :) Pabriks nelasa, tas ir skaidrs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē