Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vējonis: Būtiski, lai Ukraina turpina iesāktās reformas un saistības ar ES

Latvija respektē tautas izvēli Ukrainas prezidenta vēlēšanās, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejā.

Vējonis uzskata, ka pēc jaunā Ukrainas prezidenta ievēlēšanas svarīgi, lai Ukraina turpina uzturēt kursu Rietumu vērtību virzienā un tās ārpolitikas vadlīnijas paliek nemainīgas. Tāpat, prezidenta ieskatā, būtiski, lai Ukraina turpina iesāktās reformas un saistības ar Eiropas Savienību.

Vējonis pārliecināts, ka, neskatoties uz izaicinājumiem, ar kuriem ik dienas saskaras Ukraina, tā ir sasniegusi nozīmīgu progresu reformu ieviešanā. Nozīmīgs esot arī starptautiskās sabiedrības atbalsts reformu īstenošanā un situācijas stabilizēšanā Ukrainā, uzskata prezidents.

Tāpat Vējonis apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu tās demokrātijas un reformu centienos, kā arī šīs valsts transatlantisko integrāciju.

Kā ziņots, Ukrainā svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pārliecinoši uzvarējis komiķis Volodimirs Zelenskis, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas paziņotie rezultāti pēc gandrīz visu protokolu apstrādes. Par Zelenski nobalsojuši gandrīz trīsreiz vairāk Ukrainas pilsoņu nekā par pašreizējo prezidentu Petro Porošenko.

Galīgie oficiālie rezultāti gaidāmi ap 30.aprīli.

Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā pirms trim nedēļām, kurā bija 39 kandidāti, Zelenskis saņēma 30% balsu, bet Porošenko - 16% balsu.

Prezidenta amata termiņš ir pieci gadi.

Top komentāri

BARIKAŽU DALĪBNIEKS
B
Būtu vairāk strādājis un savās mājās ievedis kārtību!!!! Ato prot tikai paaugstināt sev nepelnīto algu.
Irlielāmērāticams
I
ka Vējonis tā stingri un nepārprotami pateiks Zeļenko... lai taču turpina reformas un izpilda saistības. Ka tik nu vienīgi nesabiedē to Ukrainas prezidentu... .
ARGO
A
Tev muļķim kāds kaut ko prasa, kad divi oligarhi cīnās par varu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē