Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vējonis: Valsts nekad nebūs pabeigta

Valsts nekad nebūs pabeigta un katram ik brīdi ir jābūt gatavam iestāties par savu Latviju un mūsu vērtībām, Latvijas Republikas valstiskā statusa pieņemšanas 27.gadadienā uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka pirms 27 gadiem piepildījām Latvijas patriotu pusgadsimtu loloto sapni - atguvām brīvību un valsts neatkarību. Latvijas Augstākās padomes balsojums 1991.gada 21.augustā vainagoja tautas cīņu par savu valsti.

"Toreiz daudziem varēja šķist, ka galvenais ir paveikts - mums atkal ir sava valsts. Atskatoties uz aizvadītajiem gadiem pēc vēsturiskā Augstākās padomes balsojuma, drīzāk gan jāsaka, ka tas bija tikai jauns sākums un jauna iespēja mums visiem kopā veidot savu Latviju. Valsts nekad nebūs pabeigta. Katru dienu mums ir iespēja godprātīgi strādāt Latvijas labā, īstenot šeit savus sapņus un veidot ideālo Latviju, ar kuru lepoties. Mēs nedrīkstam apstāties un samierināties ar jau sasniegto, kad ir iespējams izdarīt vēl vairāk," pauda Vējonis.

Valsts prezidents uzsvēra, ka pašiem sava valsts un neatkarība nav pašsaprotamas lietas. Katram ik brīdi ir jābūt gatavam iestāties par savu Latviju un mūsu vērtībām - demokrātiju, tiesiskumu un cilvēka tiesībām.

"Mēs nedrīkstam palikt malā un cerēt, ka Latviju ikdienā veidos un aizstāvēs citi. Tikai mēs paši varam izveidot stipru Latviju, kurā vēl daudzus gadu desmitus un simtus skaļi skanēs latviešu valoda un virs galvām plīvos sarkanbaltsarkanais karogs," sacīja Vējonis.

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Nu tālu tev, Raimi, līdz igauņu Ilvesa, Vairas Vīķes vai Egila Levita prāta līmenim. Labāk paklusā līdz latviešus apkaunojošā prezidentūras termiņa galam.
K#
K
Vēl valsts nav izzagta ... A davai,dibinām jaunu partiju !
Sokrāts
S
Ne katram padodas filosofija...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē