Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

BBC: Apstiprināti 68 011 Ukrainā kritušo krievu vārdi

Raidorganizācijas BBC Krievijas dienesta un izdevuma Mediazona žurnālisti kopā ar brīvprātīgo komandu, balstoties uz atklātiem avotiem, noskaidrojuši 68 011 karā Ukrainā kritušo Krievijas karavīru vārdus.

Taču mediji atzīst, ka patiesais kritušo skaits ir daudz lielāks.

No visiem apstiprinātajiem kritušajiem 13 152 jeb 20% bija brīvprātīgie, secinājuši žurnālisti. BBC norāda, ka pirmo reizi kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā kritušo brīvprātīgo skaits pārsniedz zaudējumus citās Krievijas karotāju kategorijās, tai skaitā ieslodzīto un mobilizēto kategorijās.

Ieslodzītie, kas parakstījuši līgumus ar Aizsardzības ministriju par dienestu armijā, sastāda 19% no kritušajiem, bet mobilizētie - 13%.

Kopš 2023.gada oktobra iknedēļas zaudējumi starp tiem, kas brīvprātīgi parakstīja līgumu un devās karā, nav samazinājušies zem 100 cilvēkiem, un dažās nedēļās žurnālisti saskaitīja vairāk nekā 310 kritušos. Pašlaik karā Ukrainā visbiežāk tiek nogalināti brīvprātīgie Krievijas karavīri vecumā no 42 līdz 50 gadiem. Žurnālistu sarakstā ir 3874 šādi cilvēki, kas ir 30% no visiem šajā kategorijā nogalinātajiem. Vecākajam bojāgājušajam brīvprātīgajam bija 71 gads.

BBC arī norāda, ka brīvprātīgo zaudējumu pieaugums galvenokārt saistīts ar to, ka viņi tagad cīnās visgrūtākajos frontes posmos, galvenokārt Doneckas apgabalā.

"Reālie zaudējumi - gan kopumā, gan katrā konkrētā kategorijā - ir lielāki nekā mūsu konstatētie dati. Mēs balstāmies tikai uz atklātiem informācijas avotiem, tāpēc daļa kritušo nav iekļuvuši statistikā," norādījuši žurnālisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē