Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
"Trampa dienaskārtība vairs nevarēs tikt īstenota tik vienkārši, kā tas bija iepriekš. Tāpat ļoti iespējams, ka demokrāti mēģinās sākt impīčmentu un aktualizēt izmeklēšanas pret Trampu"

Eksperts: Starpvēlēšanu rezultāti būtiski neietekmēs ASV ārpolitiku un attiecības ar Eiropu

Starpvēlēšanu rezultāti būtiski neietekmēs ASV ārpolitiku un attiecības ar Eiropu, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks Mārtiņš Hiršs. Komentējot demokrātu panākumu ietekmi uz ASV ārpolitiku, Hiršs uzsvēra, ka grandiozām pārmaiņām ārpolitikā vai drošības politikā nevajadzētu sekot, līdz ar to Baltijā paliktu arī ASV karavīri.

Pētnieks arī pieļāva, ka jautājums par Eiropas Savienības-ASV brīvās tirdzniecības līgumu joprojām netiks veiksmīgi risināts.

Viņš skaidroja, ka sevi par uzvarētājiem šajās vēlēšanās var uzskatīt gan republikāņi, gan demokrāti, jo ASV starpvēlēšanās demokrātiem izdevies atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, taču republikāņi saglabājuši kontroli pār Senātu.

"Republikāņi var paziņot, ka ASV prezidenta Donalda Trampa dienaskārtība tiek atbalstīta, savukārt demokrāti var teikt, ka viņu pārliecība par to, ka Tramps ir absolūts ļaunums, arī ir nostrādājusi," piebilda eksperts.

Tomēr demokrātu cerības par to, ka viņi spēs pārņemt visu Kongresu, nav attaisnojušās, teica Hiršs, to skaidrojot ar dažādiem iemesliem. "Viens no iemesliem ir tāds, ka republikāņi visu notiekošo mēģina parādīt sev par labu, piemēram, Tramps nemitīgi runā par ASV tuvojošos migrantu kolonnu, cenšoties radīt ārējo ienaidnieku. Tāpat kā piemēru var minēt republikāņu pārmetumus demokrātiem par sazvērestību saistībā ar Augstākās tiesas tiesnesi Bretu Kaveno," sacīja Hiršs.

Savukārt attiecībā uz ASV iekšpolitiku, demokrātu panākumi vēlēšanās tiem ļaus likt šķēršļus Trampa un republikāņu dienaskārtībā, pieļāva eksperts.

"Trampa dienaskārtība vairs nevarēs tikt īstenota tik vienkārši, kā tas bija iepriekš. Tāpat ļoti iespējams, ka demokrāti mēģinās sākt impīčmentu un aktualizēt izmeklēšanas pret Trampu vai viņa vēlēšanu kampaņu. Tam nebūs milzīgs rezultāts, bet demokrāti mēģinās visādos veidos diskreditēt Trampu un republikāņus," prognozēja pētnieks, piebilstot, ka prezidenta impīčments neizskatās reāli īstenojams, tomēr tas būšot dienaskārtībā, "lai medijiem būtu par ko ziņot".

Jau vēstīts, ka ASV starpvēlēšanās demokrātiem izdevies atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, taču republikāņi saglabājuši kontroli pār Senātu, prognozē raidorganizācijas Fox, ABC un NBC, balstoties uz daļējiem vēlēšanu rezultātiem.

ASV prezidenta Donalda Trampa pārstāvētie republikāņi līdz šim kontrolēja abas Kongresa palātas.

Top komentāri

bet
b
"viņu pārliecība par to, ka Tramps ir absolūts ļaunums". Ja kāds par "absolūto ļaunumu" sauc demokrātiski ievēlētu prezidentu, kurš neko sliktu nav izdarījis, un kuru atbalsta vairāk amerikāņu nekā prezidenta vēlēšanu dienā, tad ir tikai viens veids, kā viņš varēja ieraudzīt šo "absolūto ļaunumu" - ieskatoties spogulī.
Pipars
P
Tramps ir tīri priecīgs, jo vaina par tirgu krahu tiks uzvelta demokrātiem, ne par velti Tramps iepriekš kritizēja FRS likmju pacelšanas politiku, sakot ka pateicoties FRS un demokrātiem amerikāņi var kādu dienu kļūt par nabagiem... Tā ka Tramps sev jau labi sen ir nodrošinājis samērā ērtu "sēdvietu" ar popkorna turzu rokās...! Tā ka viss iet pēc plāna...
caro
c
"I could stand in the middle of Fifth Avenue and shoot somebody, and I wouldn't lose any voters, OK? It's, like, incredible."
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē