Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lietuvas specdienesti: Krievija turpina Kaļiņingradas apgabala militarizāciju

Krievija turpina Kaļiņingradas apgabala militarizāciju un plāno tur izveidot jaunu divīziju, ka arī dislocē kuģus, kurus var apbruņot ar spārnotajām raķetēm Kalibr, teikts otrdien publiskotajā Lietuvas izlūkdienestu ikgadējā ziņojumā.

"Militāro jaudu palielināšana Kaļiņingradas apgabalā liecina par Krievijas politiskās un militārās vadības nodomiem turpināt šī reģiona militarizāciju," preses konferencē otrdien sacīja Lietuvas militārā izlūkdienesta - Aizsardzības ministrijas Otrā operatīvo dienestu departamenta - direktors pulkvedis Remigijs Baltrēns.

Valsts drošības departaments (SSD) un militārais izlūkdienests ziņojumā par draudiem Lietuvas nacionālajai drošībai norāda, ka Kaļiņingradas apgabalā, kas robežojas ar Lietuvu, Krievija plāno veidot motorizēto strēlnieku divīziju.

Šī divīzija uzlabos Kaļiņingradas apgabalā esošo militāro spēku spējas īstenot operācijas, neizmantojot papildspēkus no pārējās Krievijas teritorijas, uzsver Lietuvas izlūkdienesti.

"Formējot divīziju, Kaļiņingradas apgabalā tiks izveidotas jaunas militārās vienības, palielināsies kopējais militārpersonu skaits. Šo plānu īstenošanas rezultātā turpinās palielināties bruņojuma daudzums līdzās Lietuvai. Piemēram, tanku skaits apgabalā var pieaugt divkārt, sasniedzot turpat 100," sacīja Baltrēns.

Pēc viņa teiktā, divīzijas izveidošanai var būt nepieciešami vairāki gadi.

Parasti divīzijā ir 10 līdz 20 tūkstoši karavīru.

Par to, ka Kaļiņingradas apgabalā plānots izveidot motorizēto strēlnieku divīziju, pagājušajā gadā ziņoja Krievijas laikraksts Rossijskaja gazeta.

SSD un militārā izlūkdienesta ziņojumā arī teikts, ka kopš 2016.gada Krievija Baltijas jūrā dislocē kuģus, kurus iespējams apbruņot ar spārnotajām raķetēm Kalibr. No šīm raķešu sistēmām var dot triecienu potenciālā pretinieka kritiski svarīgas infrastruktūras objektiem vairāk nekā 2000 kilometru attālumā.

"2019.gadā tika dislocēts ceturtais šāds kuģis, bet piektais gaidāms šogad," sacīja Baltrēns.

Izlūkdienestu ziņojumā arī teikts, ka Kaļiņingradas apgabalā atrodas jauktā aviācijas divīzija, kurā ir iznīcinātāju pulks un bumbvedēju pulks,  dislocēts arī helikopteru pulks.

Top komentāri

Tā stunda tuvojas.
T
Kad elle savu muti atvērs.
Tēvzemes Sargs
T
Kremļfašisti vienmēr jūtas apdraudēti un bez bruņošanās nevar iztikt!
rekur
r
Visa minētā informācija ir atklāta informācija, par kuru rakstīts avīzēs un internetā. Jāpaslavē Lietuvas specdienasts par augstu profesionālu līmeni- viņiem esot 3 cilvēki, kuri protot lasīt krieviski.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē