Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Turcija: Nav vajadzības atsākt ofensīvu Sīrijā

Turcija trešdien paziņoja, ka nav vajadzības atsākt ofensīvu pret kurdu kaujiniekiem Sīrijā, jo ASV ir informējušas par to, ka kurdu kaujinieku atvilkšana no pierobežas rajoniem ir pabeigta.

"Šajā stadijā nav tālākas vajadzības īstenot jaunu operāciju," teikts Turcijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Pēc pagājušajā nedēļā panāktas vienošanās ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu Turcija bija paziņojusi, ka aptur savu ofensīvu uz 120 stundām, lai šajā laikā kurdu spēki tiktu atvilkti no "drošības zonas", ko Ankara vēlas izveidot Sīrijā.

Šis 120 stundu termiņš beidzās otrdien plkst.22 pēc Latvijas laika.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans otrdien bija draudējis atsākt ofensīvu Sīrijā "ar vēl lielāku apņēmību", ja pierobežā nebūs pabeigta kurdu spēku atvilkšana, kā to paredzēja ar ASV panāktā vienošanās.

"120 stundu perioda beigās ASV paziņoja, ka PKK/YPG atvilkšana no šī rajona ir pabeigta," pavēstīja Turcijas Aizsardzības ministrija.

Turcija apgalvo, ka Sīrijas kurdu grupējums Tautas aizsardzības vienības (YPG) ir saistīts ar Turcijas kurdu separātistu bruņoto grupējumu Kurdistānas Strādnieku partija (PKK).  

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo trešdien telefonsarunā ar Turcijas ārlietu ministru Mevlitu Čavušolu apstiprināja, ka ASV militārpersonas informējušas savus Turcijas kolēģus par kurdu spēku atvilkšanu no "drošības zonas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē