Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaule

Eksorcists piekāpjas Teilorai Sviftai © DIENA

Teiloras Sviftas The Eras Tour koncerta ieraksts filmas formātā būs skatāms ASV kinoteātros, sākot no 13. oktobra, un tas ir iemesls, kāpēc pārcelts šausmu filmas The Exorcist: Believer/Eksorcists. Ticīgais iznākšanas datums.

Vai Indija mainīs savu vārdu? © DIENA

Iepriekšējās nedēļas nogalē Indijā notikušās G20 valstu līderu sanāksmes laikā plašu uzmanību piesaistīja fakts, ka Indijas premjerministrs Narendra Modi, izmantojot namatēva tiesības, savas delegācijas priekšā ir novietojis nevis plāksnīti ar vārdu "Indija", bet gan izmanto citviet daudz mazāk pazīstamo valsts nosaukumu "Bhārata". Tas jau ir raisījis spekulācijas, ka Indija varētu atteikties no sava līdzšinējā galvenā nosaukuma. Pie kādām sekām tas var novest, un kāda kopumā ir valstu pieredze, mainot nosaukumus

Rezonanse no Tveras apgabala līdz Āfrikai © DIENA

Algotņu kompānijas Vagner vadītāja, vēl pirms pāris mēnešiem "gājienu uz Maskavu" rīkojušā Jevgēnija Prigožina un viņa tuvāko līdzgaitnieku nāve lidmašīnas katastrofā, visticamāk, tā arī paliks apvīta ar dažādiem noslēpumiem. Kopš tās pagājušas jau vairākas nedēļas – kādas ir versijas par cēloņiem, un kas tālāk notiks ar Vagner algotņiem Baltkrievijā un Āfrikā?

BRICS – jauna "otrā pasaule"? © DIENA

No 22. līdz 24. augustam Johannesburgā, Dienvidāfrikā, notika BRICS valstu XV samits, kurā sprieda par savas starptautisko norēķinu sistēmas izveidi, kā arī par apvienības paplašināšanos. Samita rezultāti tiek vērtēti pretrunīgi – sākot no gluži vai ignorēšanas rietumvalstīs un beidzot ar sajūsmas pilnām runām par "vēsturisku pagriezienu" nerietumu pasaulē. Kas notika Johannesburgā, un kamdēļ vērtējumi ir tik atšķirīgi?

Ziemeļkoreja savas vietas meklējumos © DIENA

Kā liecina vairāki pēdējā laika notikumi, autoritārā un no ārpasaules noslēgtā Ziemeļkoreja ir sākusi mēģinājumus iziet no izolācijas un veidot attiecības ar nerietumu valstīm. Tiesa, šie mēģinājumi tiek apvienoti ar Phenjanas režīmam raksturīgo kareivīgo retoriku, kodolkara draudu piesaukšanu un citām līdzīgām pazīmēm. Kā Ziemeļkorejai veicas ar sadarbības partneru meklējumiem, un kādas ir izredzes, ka tā varētu savus mērķus sasniegt?