Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Literatūra

Pasaules duālisms dzejā © DIENA

"Kur tevi pārdod?" pēc jaunās dzejnieces Anitas Mileikas (1987) dzejoļu krājuma Mūžīgā nepārtikusī stirna (Latgolys Studentu centrs) izdošanas viņas sociālā tīkla Facebook mājaslapā jautāja kāds interesents. "Rozē," lakoniski atbildēja dzejniece, kurai zilajos vākos iesietais darbs ir atnesis pirmo lielo atzinību. Anita Mileika ir viena no nominantēm, kura pretendē uz šī gada Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā Debija.

Apbalvoti bibliotekāri - gaismas nesēji

19. aprīlī Gaismas pils Ziedoņa zālē paziņoti un sveikti konkursa Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs uzvarētāji, informēja notikuma pārstāve Olita Pričina-Voitika.

Pauls Bankovskis papildinās Normunda Naumaņa grāmatplauktu LNB(2)

Turpinās Latvijas Nacionālās bibliotēkas Audiovizuālajā lasītavā uzsāktais regulāro pasākumu cikls Normunda Naumaņa draugi lasa, skatās, klausās. Pasākumā, kas notiks LNB Audiovizuālajā lasītāvā 7. aprīlī plkst 17, Pauls Bankovskis, papildinot Normunda Naumaņa grāmatplauktu, stāstīs par grāmatu satura un formas attiecībām, informēja N. Naumaņa biedrības pārstāvis Krišs Ēlerts. 

Grāmata govs cenā © DIENA(1)

Kāda būs šī gada zelta ābolu raža? - šo ceturtdien, 31. martā, Latvijas Nacionālajā bibliotēka notiks grāmatu mākslas konkursa _Zelta ābele _noslēguma ceremonija.

Iznācis kultūras žurnāla Veto 37. numurs, 
tēma – atkārtojums

Iznācis kultūras žurnāla Veto 37. numurs, kas veltīts tēmai atkārtojums. Šajā numurā lasāmas intervijas ar teātra režisoru un komponistu Vladislavu Nastavševu, pilsētpētnieku un sociālantropologu Viesturu Celmiņu, grupu Tehnikums, emigrācijas latvieti un žurnālistu Induli Bilzēnu, mākslinieku Ati Jākobsonu un citiem, informēja izdevuma pārstāve Santa Vaskinoviča.

Mūsu grāmatas var būt pieprasītas ārvalstu tirgos © DIENA(14)

Kad kāds no Latvijas rakstniekiem saņem starptautiskus apbalvojumus, piemēram, Baltijas asamblejas balvu literatūrā (Māris Bērziņš, 2015. gadā), Eiropas Savienības (ES) apbalvojumus (Inga Žolude, 2011. gadā) vai nacionāla mēroga atzinības (Literatūras gada balva, Kilograms kultūras, Dienas gada balva u. c.), par šiem darbiem aug lasītāju interese, grāmatu izdevēji var cerēt uz papildu tirāžu, autori saņem iedrošinājumu turpināt rakstīt.

Samest acīs smiltis un aizlaisties © DIENA(2)

"Es jau gribētu, lai šādu filmu XXI gadsimtā vispār nevajadzētu taisīt," atbildi uz jautājumu, ko ar savu dokumentālo filmu Ģenerālplāns gribējuši pateikt tās autori, sāk režisors Juris Pakalniņš. 3. martā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Imanta Ziedoņa zālē notiks filmas pirmizrāde un diskusija ar tās veidotājiem, politiķiem, ārpolitikas un drošības ekspertiem. LTV ēterā filmu rādīs 5. aprīlī.

Ķīpsalā notiek grāmatu fanu svētki triju dienu garumā © DIENA

"Mums ir liels prieks, ka ir diezgan liela interese no izdevniecībām, kuras darbojas ārpus Rīgas un kuras nopietni domā par to, ka tām būtu jāiet plašāk sabiedrībā un jādara sevi zināmu," pirms nedēļas nogalē gaidāmās Latvijas Grāmatu izstādes 2016 saka Latvijas Grāmatnieku ģildes valdes locekle un atbildīgā par ekspozīcijas kultūras programmas stendu Renāte Punka, ieskicējot vienu no šī gada izstādes tendencēm.