Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Literatūra

Tulkotājai Kaijai Straumanis piešķirta AATSEEL balva

Tulkotāja Kaija Straumanis (ASV) par Ingas Ābeles romāna Paisums tulkojumu angļu valodā ir saņēmusi Amerikas Slāvu un Austrumeiropas valodu skolotāju asociācijas (AATSEEL - American Association of Teachers of Slavic and East European Languages) balvu kategorijā Labākais literārais tulkojums.

No terra incognita – Rainim © DIENA(1)

Kaut arī nepatiesi būtu saukt Sēlijā dzimušo Raini par Latgales vai latgaliešu izcelsmes dzejnieku, attiecības ar Latgali, latgaliešu valodu un latgaliešu kultūras darbiniekiem viņa daiļradē un liktenī ieņem īpašu vietu

Rīgā izrādīs dokumentālo filmu Brodskis nav poēts

12. decembrī plkst. 15 kinoteātrī Splendid Palace notiks dokumentālās filmas Brodskis nav poēts Eiropas pirmizrāde. Filma tika uzņemta, atzīmējot Josifa Brodska 75 gadu dzimšanas dienu un 20 gadus, kopš dzejnieks aizgājis mūžībā.

Literatūra visās ēdienreizēs © DIENA

No neliela pasākuma Andreja Upīša dzimšanas dienas atcerei 1995. gada izskaņā Prozas lasījumi ir pārtapuši vairāku dienu festivālā, kas šogad atzīmē savu 20. jubileju. Šonedēļ, no 1. līdz 6. decembrim, ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem uzstāsies dažādu paaudžu Latvijas rakstnieki un viesautori no visas pasaules, kā arī notiks literārās meistarklases un grāmatu atvēršanas svētki. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Aicina uz sarīkojumu Čehu tulkotās literatūras 2015. gada raža © DIENA

2015. gadā līdz 1. novembrim iznākušas piecas no čehu valodas tulkotas grāmatas – dzeja, proza un literatūra bērniem. Apgāds Mansards un izdevniecība Pētergailis ielūdz uz sarīkojumu Čehu tulkotās literatūras 2015. gada raža, lai tiktos ar izdoto čehu grāmatu lasītājiem, izdevējiem un tulkotājiem.

Festivāls Prozas lasījumi svinēs 20 gadu jubileju(1)

_Prozas lasījumi _aicina uz savas 20. jubilejas festivālu, kas norisināsies laikā no 2015. gada 1. līdz 6. decembrim, vairāk nekā desmit pasākumos dažādās Rīgas vietās piedāvājot apmeklēt festivāla autoru lasījumus, literārās meistarklases un grāmatu atvēršanu svētkus.

Iznācis jaunākais Latvijas Architektūras numurs

Žurnāla Latvijas Architektūra jaunākajā numurā var lasīt par Rēzeknes Augstskolu (birojs AB3D), Latvijas Universitātes Akadēmisko centru Torņakalnā (Sestais stils) un Ventspils Tehnikumu (UPB).

Aleksandra Čaka balvu saņēmis mākslinieks Aivars Vilipsons

27. oktobrī _Rīgas mākslas telpā _pasniegta Aleksandra Čaka balva. To šogad saņēmis mākslinieks Aivars Vilipsons par Aleksandra Čaka daiļrades popularizēšanu, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Kristīne Lipenite.