Piecās zemenēs ir tikpat daudz antioksidantu, cik četros banānos. Zemenes satur organiskās skābes - ābolskābi, vīnskābi, hinīnskābi, citronskābi, mikroelementus, cukurus - glikozi, saharozi, fruktozi, pektīnvielas, aromātiskās eļļas, olbaltumvielas. Tās ir arī bagātas ar jodu. Salīdzinājumā ar citām ogām zemenes ir īpašas ar to sastāvā esošo olbaltumvielu un dzelzs daudzumu. 100 g zemeņu ir 6,2 g cukura, taču tās nebūt nav saldākās ogas. Apēdot 1 kg zemeņu, cilvēks uzņem 340 kaloriju.
Kāpēc jāēd zemenes?
Zemenes ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots. Tajās ir daudz C vitamīna un karotīna, mazāk B grupas vitamīnu un vispār nav B12, D un E vitamīna. Tumšākās ogās parasti ir vairāk C vitamīna. Ap 150 gramu zemeņu jau nodrošina dienā nepieciešamo C vitamīna devu! Piecas ogas dod to pašu, ko viens liels apelsīns.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.